Delsense Ondernemersvereniging Delden

NIEUWS

UITNODIGING voor alle inwoners van de kern Delden: Praat mee over het wijkbeheerplan van uw kern!

Gepubliceerd op 23-05-2016 16:26

Vacature: Penningmeester

Gepubliceerd op 03-02-2016 15:26

We zoeken man/vrouw die de taak van de huidige penningmeester wil overnemen.

Taakomschrijving: penningen van de club beheren; regelmatig doen van betalingen, 1x per jaar opmaken en verzenden van contributienota’s voor de leden, en 1x per jaar een winst en verliesrekening en balans opmaken.

U kunt mailen naar:  info@rouwenhorstnotarissen.nl

 

Twentse Brocante Fair

Gepubliceerd op 20-01-2016 12:43

Monique en Anne-Marie zoeken versterking bij het organiseren van de Twentse Brocante Fair.
Dit evenement wordt dit jaar gehouden op zondag 5 juni. We zorgen dan weer dat 120 kramen en grondplekken op een mooie wijze worden ingedeeld in het centrum van Delden. De markt groeit elke jaar en elk jaar proberen we iets nieuws toe te voegen.

 

Dus heb jij van januari t/m 5 juni een paar uurtjes over om te vergaderen? (We houden ook van gezelligheid dus een wijntje na het vergaderen moet ook kunnen.) En kun jij je steentje bijdragen aan dit fantastische evenement dan vernemen we dat graag.
Je mag een mailtje sturen naar arosendal@sevenster.nl of bel naar 06 463 468 65.
 

DOV-groep op Facebook

Gepubliceerd op 11-12-2015 10:11

Naast de nieuwsbrief en de Whatsapp-groep heeft de DOV ook een besloten Facebook-groep. Handig voor snelle informatie naar elkaar toe. Ieder lid kan een boodschap plaatsen en ook voor het bestuur is het een snelle vorm van communiceren.

Klik op www.facebook.com/groups/DOVDelden en wordt lid van deze Facebook groep.

Kerstmarkt 2015

Gepubliceerd op 21-10-2015 15:21

Beste DOV leden,


Zoals gebruikelijk evalueren we ieder jaar grondig de kerstmarkt die we organiseren onder de vlag van de DOV. Naast de vele positieve geluiden zijn er altijd wel enkele kritische punten die voor verbetering vatbaar zijn.
 

Afgelopen jaren bereikte ons geluiden dat de Langestraat e.o. op de bewuste zaterdag al vroeg erg moeilijk toegang baar is terwijl de kerstmarkt pas om 15.00 uur begint. Na wat puzzelen heeft de commissie gemeend de geluiden ten harte te moeten nemen en gekeken hoe we vooral als DELDENSE ONDERNEMER meer kunnen profiteren van de Deldense kerstmarkt. De commissie heeft daarom besloten de Deldense kerstmarkt i.p.v. 15.00 uur om 12.00 uur te laten starten. M.a.w. van 12.00 uur tot 21.00 uur. Na ons inziens trekken we hierdoor extra bezoekers, vooral van ver mee die voor 'een dagje uit' naar de Deldense kerstmarkt komen (dat zelfde effect zien we bij de maandelijkse streekmarkt).
 

We zetten dan ook (buiten regionaal) in op 'bezoek de grootste kerstmarkt in Twente'. De commissie hoopt hiermee passend te hebben kunnen inspelen zodat dit zal leiden naar meer aankopen in onze winkels tijdens deze 12e december. Onze zienswijze is tevens dat deze zaterdag de start moet zijn van DE kerstperiode in het centrum van Delden.
 

We proberen daar een actie voor te bedenken in de weken daarop volgend tot aan de kerstdagen die moet zorgen voor een positieve 'spin off' resulterend in bestedingen voor de kerst bij de ondernemers in Delden. De actie zal bestaan uit het verspreiden van 'waardebonnen' die moeten resulteren in herhalingsaankopen de zaterdag (of zondag) erop. Een andere belangrijke factor is de sfeer in de winkels en vooral op straat. We verzoeken dan ook mee te denken hoe we de straten na de 12e tot aan de 24e december levendig kunnen houden met versieringen, gezelligheid en kerstsfeer.
 

Suggesties van harte welkom op kerstmarkt@dovdelden.nl.


Wim Aarsen
Ben Braakhuis
Mark Kuipers
Annemarie Rosendal
Paul ter Stege

Getuigen gezocht van vernielingen Delden

Gepubliceerd op 21-10-2015 15:13

De politie zoekt getuigen van meerdere vernielingen die in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober in Delden plaatsvonden. De daders, vermoedelijk drie mannen, hebben van drie auto’s onder meer de ruiten vernield en achterlichten ingeslagen. Tevens zijn er verkeersborden meegenomen en te-koop borden uit tuinen weggenomen.

Het spoor leidt vanaf het Rupertserf / Europalaan via de rotonde bij de basisschool Twickelo, door de Langestraat richting het centrum van Delden. De vernielde auto’s stonden bij Electro World Bas Baake en ter hoogte van Geef & Beleef. De verkeersborden en te-koop borden stonden aan de Peperkampweg.

De politie verzoekt iedereen die getuige is of de politie met enige informatie verder kan helpen, contact op te nemen met de wijkagent via tel. 0900-8844.

Nieuwsbrief Hofgids | Oktober 2015

Gepubliceerd op 21-10-2015 15:07

Hofgids is een platform dat met name door de input van bedrijven, verenigingen en stichtingen uit de Hof het optimale bereik kan halen. De app en site bieden alle informatie op het gebied van bedrijven, verenigingen, faciliteiten, activiteiten en de laatste nieuws- en sportberichten uit de gemeente Hof van Twente.


In deze nieuwsbrief een update over Samenwerking met gemeente Hof van Twente, Koppeling VVV Hof van Twente, Bedrijvenpagina en Plaatsing Hofzakelijk.


Feiten & Cijfers
Hofgids.nl had het afgelopen half jaar in totaal 31.099 paginaweergaven, waarvan 26.139 unieke weergaven.

Met 950 weergaven werd het nieuwsbericht van Lijstenmakerij De Schoppe het vaakst gelezen.
Met 431 weergaven werd het sportbericht van het spandoek voor Pelupessy het vaakst gelezen.
Met 360 weergaven werd het bedrijf Annette Lamers het vaakst bekeken.
Met 163 weergaven werd het agendapunt Zomerfeesten Bentelo het vaakst bekeken.


Samenwerking Hofgids en gemeente Hof van Twente
Hofgids werkt samen met de gemeente Hof van Twente. Ze nemen elkaar onder meer mee in promoties. De gemeente zorgt er bijvoorbeeld voor dat Hofgids.nl op alle digitale borden in Hof van Twente vermeld wordt.


Gemeentegids
De gemeente geeft komend jaar geen papierenversie van de Gemeentegids meer uit. Hofgids zal als digitale gemeentegids dienen, via de app en de site wordt de informatie uit de voormalige gemeentegids geventileerd.


Sociaal-economische visie
Inspelend op de sociaal-economische visie van de gemeente en de aansluitende presentatie van Cor Molenaar (8 sept. jl.) over het verbeteren van de detailhandel en de winkelgebieden in Hof van Twente zal Hofgids zich aan de gemeente presenteren als algemeen communicatiemiddel in de Hof.


Koppeling VVV Hof van Twente
De koppeling tussen Hofgids en VVV Hof van Twente is gerealiseerd. Alle evenementen/activiteiten in Hof van Twente die op de website van de VVV staan vermeld, worden  ook automatisch in de agenda van de Hofgids opgenomen.


Nieuwe leden? Meld ze aan!
Wanneer een ondernemersvereniging een nieuwe lid ontvangt, moet zij ervoor zorgen dat dit bedrijf een informatiepakket ontvangt en zich zo snel mogelijk op de Hofgids presenteert. Huidige leden staan al in het bestand, nieuwe leden kunnen zich via de site gratis aanmelden.

Wanneer een bedrijf het lidmaatschap bij de ondernemersvereniging opzegt, geef dit dan door zodat het bedrijf ook van de Hofgids verwijderd kan worden.


Vergeet het informatiepakket voor nieuwe leden niet!


Bedrijven
Op de bedrijvenpagina kunnen alle bedrijven uit Hof van Twente die lid zijn van een ondernemersverenigingen zich aanmelden. Bedrijven die al aangemeld zijn bij de Hofgids moeten enkel hun pagina controleren, aanvullen of up-to-date maken. Zorg dat dit correct en volledig is, zodat gebruikers van de Hofgids u ook weten te vinden!


Plaatsing Hofzakelijk editie november
De Hofgids wordt gepromoot via advertenties in het Hofweekblad en de gemeente. Om de Hofgids nog meer onder de aandacht te brengen zal de Hofgids ook een vermelding krijgen in de novembereditie van Hofzakelijk.


Vragen?
De applicatie en website worden beheerd door Drukkerij Unaniem / Hofweekblad.
Heeft u vragen over de Hofgids App of website? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.


Molenstraat 14 | 7491 BG Delden | T: 074 - 3761354 | E: info@hofgids.nl | I: www.hofgids.nl

De Stichting Eschmolen Delden heeft als doel de molen, die in 1959 is afgebrand, te herbouwen

Gepubliceerd op 21-10-2015 15:03

Geachte ondernemer,

De Stichting Eschmolen Delden - opgericht in 2010 - heeft als doel de molen, die in 1959 is afgebrand, te herbouwen. In de afgelopen jaren is samen met professionele partners een plan opgesteld; de Gemeente Hof van Twente, de Provincie Overijssel en Stichting Twickel verlenen medewerking.

De molen krijgt een prachtige plek op de Deldeneres, het hoogste punt bij de Rondweg, waar de Almelosestraat begint.

De nieuw te bouwen Eschmolen – een kopie van het origineel – zal het toerisme en de dagrecreatie een impuls geven en het landschap op de overgang van Delden naar het landgoed Twickel verfraaien.

Naast zijn oorspronkelijk functie – het malen van graan - biedt de molen ruimte voor een permanente expositie over duurzame energie, vergaderingen, presentaties, educatieve activiteiten alsook aandacht voor en verkoop van streekproducten.

De combinatie van historie, cultuur, educatie, recreatie en duurzaamheid maakt dit project bijzonder en zorgt ervoor dat de Eschmolen een vooraanstaande trekpleister wordt voor jong en oud. Meer informatie vindt u op  www.eschmolendelden.nl

Om deze plannen te kunnen realiseren, hebben wij naast de steun van overheden ook die van bedrijven en particulieren nodig.

Wij nodigen u uit aan onze Stichting te denken; bijvoorbeeld wanneer u binnenkort een jubileum of een bijzondere gebeurtenis te vieren heeft.

Met uw support kunnen vele generaties weer genieten van de Eschmolen.

Indien u ons wilt steunen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen: tel. 074-3763600 of e-mail info@eschmolendelden.nl

Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Met vriendelijke groet,
Stichting Eschmolen Delden
Derk Rouwhorst (voorzitter)
Jan Michiels (penningmeester)
Jan Brummer (secretaris)

Ondernemers en gemeente bezoeken Veghel voor versterken detailhandel en centrumgebieden in Hof van Twente

Gepubliceerd op 02-10-2015 12:34

De vernieuwende en uitdagende plannen van econoom Cor Molenaar waaien als een frisse wind door de  gemeente Hof van Twente. Sinds de presentatie van het actieplan voor het thema Detailhandel van de Sociaal  Economische visie (opgesteld door de Klankbordgroep Detailhandel, de gemeente en Cor Molenaar) heeft hij zijn  stempel gedrukt op de toekomst van de zes kernen en de Hof van Twentse ondernemers aan het denken gezet. In  2010 deed zich hetzelfde voor in de Noord-Brabantse gemeente Veghel. Een gezien het inwoneraantal  vergelijkbare gemeente die zich al enkele jaren, op basis van Molenaars advisering, richt op de verbetering van de  detailhandel en centrumbeleving. Afgelopen vrijdag reisden enkele ondernemers en afgevaardigden van de  gemeente af naar de Noord-Brabantse plaats om zich te laten rondleiden, inspireren, voorlichten, ideeën uit te      wisselen en te leren van deze kwaliteitsslag.

In het oude raadshuis van Veghel heette onder meer wethouder Jan Goijaarts het Twentse gezelschap van harte welkom. In zijn presentatie blikte hij terug op hoe ze vijf jaar geleden startten met het ‘Centrumplan 2030’, want ook hier klonk het bekende ‘niets doen is geen optie’. Door de steeds grotere rol van internet en online winkelen, is het kopen in een winkel niet langer een verplichting, maar eerder een optie die tot de mogelijkheden behoort. Om de consument toch naar het centrum te krijgen moeten winkels klantgericht zijn, moet het in het centrum gezellig zijn en moet er ingespeeld worden op de beleving. Maar hoe doe je dat?


De gemeente Veghel maakte een bedrag van 4,8 miljoen vrij voor het uitvoeren van (deel)projecten in de periode 2011 tot 2014 en nog eens 2 miljoen voor de doorontwikkeling in de periode 2014 tot 2018. “We kozen ervoor om onderscheidend te zijn, door onder andere speciaalzaken te realiseren en door mensen te prikkelen met licht, geluid en groen”, geeft Goijaarts als voorbeelden. Door een rondleiding door de binnenstad krijgt de delegatie uit de Hof een duidelijk beeld van ‘de stroom van licht, geluid en vergroening door het centrum’. Van gevels met led-verlichting en beplanting tot grote betonnen lampenkappen en van een verbeterd wegdek tot aan bomen en taxushagen omheind door houten zitelementen; alles dient het doel ‘centrumbeleving’.
Het wellicht meest opvallende item in de stad is een onopvallend steegje dat toegang biedt tot het centrum. Deze voormalige grauwe steeg is omgetoverd tot futuristische laan. Met gekleurde led-verlichting, verschillende klanken en veel groen, ademt het sfeer en beleving. In samenwerking met Philips werd hier een compleet nieuw concept vormgegeven, Veghel is de eerste plaats in Nederland met zo’n zintuigprikkelende laan. Ondanks dat deze make-over tussen de 200.000 en 300.000 euro kostte, realiseert de wethouder zich: “Met licht, geluid en groen kan je onderscheidend zijn, maar met alleen een steegje gaan we het niet redden.”


Ondanks de vele verbeteringen is het schrijnend om te zien dat het proces van de herinrichting ook in de negatieve zin een grote impact op de retail heeft gehad. Ondanks dat er sinds 2012 22 nieuwe winkels in centrum zijn gevestigd, is het verdacht stil achter vele winkeldeuren: de leegstand in de Noord-Brabantse gemeente is momenteel groter dan ooit en er wordt zelfs nog meer leegstand verwacht. Een pijnlijke constatering die door de gemeente wordt verzacht met het argument dat de leegstand kansen voor vernieuwing biedt.


Een andere spreker deze dag was Stefan van Bogget, de projectmanager van de binnenstad van Veghel. Hij werd in 2010 aangesteld met als doel de koopkrachtverbinding van de consument met zijn eigen gemeente vergroten. Zijn ambitie luidt: trots op Veghel en trots op het centrum. En deze ambitie moet volgens hem ook naar buiten uitgestraald worden. In het opgestelde masterplan, dat als rode draad wordt gebruikt, staan onder meer sfeerverbeterende elementen, maar ook een aangepast terras-, horeca- en evenementenbeleid. Omdat er een kentering plaatsvindt waardoor niet langer de horeca en winkels de openingstijden bepalen, maar de consument bepaalt wanneer hij naar de winkel of het café wil en daar zal de ondernemer op moeten anticiperen. Ook stipt hij het innoverende voorbeeld aan van een online platform voor ondernemers met een koppeling naar evenementen en acties in de gemeente.


Volgens beleidsadviseur van de gemeente Veghel Karin van Vliet, van de Kamer van Koophandel Brabant, is het probleem in het centrum dat het een redelijk klein speelveld is met veel partijen. Hierbij is het aanstellen van een Centrummanager van groot belang, hij of zij dient als verbinder tussen de diverse partijen; gemeente, ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners. De Centrummanager schut ondernemers wakker, neemt initiatieven, observeert waar behoefte aan is en ontwikkelt zich tot gesprekspartner van de gemeente.
De meegereisde ondernemers/vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen en afgevaardigden van de gemeente Hof van Twente kijken terug op een leerzame dag met vele interessante waarnemingen en inspirerende presentaties. De indrukken worden meegenomen in het versterken van de detailhandel en de centrumgebieden (onderdeel van de Sociaal Economische visie) waar Hof van Twente zich de komende jaren mee bezig gaat houden. Kijk voor meer foto’s van deze middag op hofgids.nl of de Hofgids App.

Uitnodiging voor alle DOV leden

Gepubliceerd op 08-05-2015 11:00

Uitnodiging voor alle DOV leden

Gepubliceerd op 28-01-2015 15:01

Na maanden van voorbereiding en hard werken is het dan eindelijk zover. De Stichting “Delden Terug Naar Toen” gaat het programma presenteren voor het evenement  ”Delden Terug Naar Toen” van 2 t/m 9 april a.s.

Aangezien wij dankzij uw steun in staat zijn om dit geweldige evenement te organiseren, nodigen wij u graag uit voor de officiële kick-off van het programma. Dit onder het genot van een borrel.

Deze gebeurtenis met een feestelijk tintje zal plaatsvinden op 10 februari a.s.om 16.30 uur bij Partycentrum de Weijenborg. Ook onze beschermvrouwe, mevr. E. Nauta – van Moorsel, Burgemeester van Hof van Twente zal hierbij aanwezig zijn.


Wij hopen u te mogen begroeten op deze bijzondere bijeenkomst.

Stichting “Delden Terug Naar Toen”
 

Uitnodiging

Gepubliceerd op 21-01-2015 14:35

Om het nieuwe jaar in te luiden, nodigen wij u graag uit voor een DTNT-Nieuwjaarsborrel op DINSDAG 27 JANUARI OM 20.00 UUR BIJ PARTYCENTRUM WEIJENBORG, AAN DE SPOORSTRAAT 16 TE DELDEN.


Met het DTNT evenement in het verschiet belooft 2015 een spannend jaar te worden. Er zijn al heel veel mooie initiatieven door jullie, enthousiaste DTNT vrijwilligers, opgepakt en uitgevoerd. Denk hierbij aan de Ladies Night en recentelijk de Bloembollenactie “Nederland Vlagt met Bloemenpracht: Bevrijders bedankt”. 

 

Een Nieuwjaarsborrel; niet alleen om elkaar alle geluk en gezondheid toe te wensen en het nieuwe jaar in te luiden, maar ook om de verbondenheid en betrokkenheid te voelen die er tussen/bij/onder de vrijwilligers en betrokkenen van DTNT leeft. Laat andere mensen hiervan deel uitmaken en neem alle ge•nteresseerden mee. Maak hun ook enthousiast, zodat we in april een geweldige groep enthousiastelingen hebben om Delden Terug Naar Toen te doen slagen. Het is z— april 2015 en samen kunnen we immers meer.

 

TOT 27 JANUARI 2015!

 

Het bestuur van Delden Terug Naar Toen.
Petra Mulder,
Secretaris DTNT.

PS: De Stichting DTNT doet veel moeite om geld in kas te krijgen voor het evenement, daarom kan zij niet alle consumpties voor deze avond aanbieden. Door Partycentrum De Weijenborg worden hapjes aangeboden. 

ALS Burgemeesters koken.. en u mee aan tafel gaat..

Gepubliceerd op 03-11-2014 13:13

Feestelijke opening Geef & Beleef

Gepubliceerd op 02-09-2014 13:53

Delden – Geef & Beleef heeft de ruim 170 m2 grote winkel aan de Langestraat 48 opengesteld voor publiek. Op zaterdag 30 augustus werd het lint doorgeknipt door mevr. Holtvoort, waarna de opening een feit was. De klant kan hier terecht voor een breed assortiment aan onder andere kook-, cadeau-, streek- en koffieproducten.

Eigenaren Mireille Vos en Gerrit Holtvoort worden vanwege de werkzaamheden bij de Read Shop niet het gezicht van Geef & Beleef. Eric Stam en Justin Voortman zullen de klanten ontvangen en zorgen voor een voorraad van 40 cadeaupakketten. Zit uw keuze er niet bij? Dan kunt u gerust naar eigen smaak een pakket samenstellen.

In de winkel is veel servies te vinden van het merk Jet,  maar ook de liefhebber van Italiaans porselein is hier op de juiste plek. Verder beschikken ze over een breed koffie assortiment, dat exclusief is te noemen. Door de eerlijke arbeid is het een fairtrade product waarmee ook nog eens de Apenheul wordt gesteund. Daarnaast onderscheidt de winkel zich door streekproducten en olijfolie en azijn van de tap. 

Iedereen is van harte welkom om de nieuwe winkel te bekijken. Op zaterdag 6 september vindt er een demonstratie plaats met de Boska partyclette, een apparaat om raclettekaas mee te laten smelten. Kom langs en overtuig uzelf!

Geef & Beleef opent op 1 september de deuren in hartje Delden

Gepubliceerd op 13-08-2014 09:26

Delden – Over een paar weken is het zover. Geef & Beleef opent de ruim 170 m2 grote winkel aan de Langestraat 48 te Delden. Hier kunt u terecht voor een breed assortiment aan onder andere kook-, cadeau-, streek- en koffieproducten. Eerder dit jaar sloot Maison la Bonne Vie de zaak in Delden, waarna Mireille Vos en Gerrit Holtvoort besloten het voormalige pand van de Read Shop in te gaan richten. “Wij zijn ervan overtuigd dat een kook- en cadeauwinkel kan bestaan, mits je je in het middensegment bevindt”, aldus de eigenaren Mireille Vos en Gerrit Holtvoort. Daarmee wordt het betaalbare assortiment benadrukt. Vanwege de werkzaamheden bij de Read Shop worden zij niet het gezicht van Geef & Beleef. Eric Stam en Justin Voortman zijn hiervoor de aangewezen personen. Samen met Mireille en Gerrit bezochten ze verschillende beurzen en zijn ze na meerdere brainstormsessies tot een concept gekomen, waarna ze de winkel hebben ingericht. Dagelijks zullen zij de klanten ontvangen en zorgen voor een voorraad van 40 cadeaupakketten. Zit uw keuze er niet bij? Dan kunt u gerust naar eigen smaak een pakket samenstellen.

De gehele collectie wordt nog niet prijsgegeven, maar wel is bekend dat het servies bestaat uit verschillende producten van het merk Jet. Verder is er naast Italiaans porselein ook keramiek verkrijgbaar, dat is gemaakt door 24 kunstenaars met een verstandelijke beperking. Hiermee steunt Geef & Beleef galerie en kunstuitleen Het Kollektief in Meppel.

Het brede koffie assortiment is exclusief te noemen. Door de eerlijke arbeid is het een fairtrade product waarmee ook nog eens de Apenheul wordt gesteund. Daarnaast onderscheidt de winkel zich door streekproducten en olijfolie en azijn van de tap. Ook bieden ze een zeer uitgebreid barbecue assortiment dat is opgezet door Peter de Clercq, de Belgisch barbecue kampioen.

Iedereen is van harte welkom om vanaf 1 september de nieuwe winkel te bekijken, die mede mogelijk is gemaakt door de geweldige verbouwing van Klussenbedrijf Rene Vos. Als openingsactie ontvangt iedere klant bij aankoop een leuke attentie. Er zullen veel acties en demonstraties volgen, houd daarom het Hofweekblad en de aankomende website www.geefenbeleef.nl in de gaten. Verder zullen zij verschillende reclame uitingen doen op social media.

In Memoriam: Gerard Bruins

Gepubliceerd op 07-08-2014 12:47

Delden - Wie kent hem niet? Gerard Bruins, een bijzonder, bescheiden en vooral altijd plezierige man die de harten van de Deldense gemeenschap heeft veroverd. Gerard, geboren en getogen in Delden, was te allen tijde betrokken bij de inwoners en kon op wederzijdse belangstelling rekenen. Herman Haverkate noemde hem zelfs de ‘best geïnformeerde man in de Deldense samenleving’. Wie hem niet door de straten zag lopen, trof hem aan in de kerk, bij de muziekvereniging of bij zijn favoriete voetbalclub Rood Zwart. Hij overleed 1 augustus jl. op 85-jarige leeftijd. Dit mag, wegens zijn verstandelijke beperking, bijzonder genoemd worden.

Gerard werd op 11 januari 1929 geboren. Nadat hij zijn jeugd doorbracht in een 9-koppig gezin trok hij in bij zijn zus Dientje. Zij heeft haar hele leven uitstekend voor hem gezorgd. Dankzij haar inbreng stond hij bekend als een man die zich altijd keurig presenteerde. Van top tot teen ging hij dagelijks als een echte heer de deur uit. Nadat hij de deur achter zich dichttrok kon het vaste rondje Delden beginnen. De plaatselijke bakkers werden hierbij zeker niet overgeslagen. Bakker Hodes, Hemmelder en Meen konden rekenen op zijn bezoek, waarbij de zoeternij met een lach werd genuttigd. Voor een praatje en een goede plak leverworst was hij ook bij slagerij Haverkate vaak te gast. Aansluitend liep hij regelmatig binnen bij één van de tapperijen. Hier hoefden ze niet te vragen wat hij wilde drinken, het antwoord was continu hetzelfde: cola. Daarnaast was hij overdag regelmatig te zien als medewerker van de SWB Plantsoenendienst. Steeds meer Deldense deuren gingen voor hem open. Hij wist ontzettend veel over iedereen; verjaardagen werden dan ook nooit vergeten. In Gerards wereld waren alle mensen gelijk.
Een andere waardevolle traditie was het jaarlijkse uitstapje naar het oktoberlof in de Lambertuskerk te Hengelo. Dit was voor Gerard één van de mooiste dagen in het jaar, wat dan ook absoluut niet vergeten mocht worden. Weken van tevoren begonnen de zenuwen al op te spelen en werd Herman, die altijd met hem meeging, regelmatig gebeld. Als klap op de vuurpijl kon hij na afloop van deze dag bij Herman thuis genieten van de overheerlijke bakleverworst.

De avonduren werden voortdurend goed ingevuld. Muziek was één van de aspecten die belangrijk waren in zijn leven, waarin muziekvereniging Amicitia de hoofdrol speelde. Ook luisterde hij aandachtig naar het kerk- en jongerenkoor van de Rooms Katholieke Parochiekerk; de repetities ontgingen hem niet. Deze repetities werden ook bij toneelvereniging De Kwekweschudders bijgewoond, evenals de uitvoeringen. Zijn horloge werd op deze avonden menigmaal bekeken, aangezien hij niet te laat wilde komen: 22.00 uur thuis was de afspraak met zijn zus Dientje. 

Naast muziek en de kerk was ook sport van grote betekenis. Voetbalvereniging Rood Zwart kreeg hierbij de absolute voorkeur. Zowel bij de thuis- en uitwedstrijden als bij de trainingen stond Gerard trouw langs de lijn. Rood Zwart noemde hem zelfs ‘sieraad van de club’. Opvallend was dat waar alle supporters zich rond het veld en eigen doel begaven, Gerard steevast achter het vijandelijke doel te vinden was. In de rust verliet hij voor een kwartier zijn plek en werden de, altijd netjes gepoetste, voetbalschoenen aangetrokken. De bal werd op de penaltystip gelegd waarna hij met de punt van zijn schoen uithaalde. Het ‘vuile’ schoeisel werd vervolgens met de zakdoek weer keurig schoongemaakt.

Dat Gerard in Delden een populaire man was, bleek onder andere uit 2 festiviteiten die speciaal voor hem georganiseerd werden. Op zijn 50e en 65e levensjaar mocht hij op een bijzondere ontvangst rekenen. Bij Hotel de Engel werd hij op zijn 50e verjaardag feestelijk ingehaald met een koets, waarbij ’s avonds verschillende voordrachten plaatsvonden, bestaande uit zang en toneel. Een soortgelijk feest herhaalde zich vijftien jaar later in de sporthal. Iedereen was uitgenodigd, waaronder de speciale gast Hans de Koning, destijds keeper van FC Twente. 5 penalty’s kreeg hij op zich afgevuurd, waarvan Gerard 4 keer, onder luid applaus, het net vond. De lach op zijn gezicht was bijna nooit zo uitbundig als op dat moment.

Ongeveer 10 jaar geleden verhuisde Gerard naar De Wieken. Dit verliep zonder moeilijkheden, zoals de meesten van hem gewend waren; zelden had hij een slechte bui. De afgelopen vijf jaar zorgde Wim Velthuis op dinsdagmiddag voor zijn dagbesteding. Hij leidde hem met de rolstoel rond door Delden, waar hij altijd opzichtig van genoot. De bescheidenheid kwam gedurende de wandeling maar al te vaak naar voren. “Hij vroeg nooit om een ijsje, maar gaf wel duidelijk aan waar ze ijs verkochten”, lacht Wim Velthuis. “Het was een man die van alles genoot. Zelfs de dinsdag voor zijn overlijden kwam hij nog zingend binnen voor een wandeling.” Gerard is vredig gestorven in de Hassinkhoek, de tijdelijke huisvesting voor bewoners van St. Elisabeth. De Deldense gemeenschap zal zijn gezicht, stralend als de zon, nooit vergeten.

Dit verhaal is geschreven in samenwerking met Jan Haverkate en Wim Velthuis

Elke ruimte zijn eigen karakter bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven

Gepubliceerd op 07-08-2014 12:46

Delden - Restaurant en Hotel Carelshaven is de afgelopen maanden omgetoverd tot Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. De exploitanten Alco en Evelyn van Berkel hebben verschillende wijzigingen doorgevoerd en konden niet wachten om de deuren te openen. Het ‘open huis’ zal naar alle waarschijnlijkheid eind augustus gaan plaatsvinden. De ruimtes zijn aangepast naar een combinatie tussen modern en authentiek. “We hebben de geschiedenis in ere gehouden en daarbij een vernieuwing aangebracht om mee te gaan met de tijd”, aldus het stel.

Traditionele Twickel kleuren
Bij aankomst is te zien dat het pand is voorzien van de traditionele kleuren van Landgoed Twickel; zwart, wit en crème. De hoofdkleuren in het pand zelf bestaan nu voornamelijk uit antiek bruin, grijs/taupe en ossenbloedrood met gouden accenten. Opvallend is de ‘signer’ aan de muur met een strak en modern lettertype. 

Vergaderen in kamers met een mooie geschiedenis
Aan de linkerzijde van het pand bevindt zich de postmeester- en gelagkamer. De postmeesterkamer heeft uitzicht op de oude haven. Via de Twickelervaart werd in deze kamer de post opgehaald en werden er veel zaken gedaan. Vervolgens vertrokken ze naar de gelagkamer voor een biertje. Beide ruimtes worden gescheiden door een schuifpui en kunnen worden ingezet voor o.a. etentjes en vergaderingen.

Van huiskamer tot de gezellige serre
De Van der Worp kamer is ingericht als gezellige huiskamer. Deze ruimte verwijst naar Herman van der Worp, een kunstschilder die zo’n 35 jaar in het landhuis heeft gewoond. Hij betaalde zijn rekeningen met schilderijen. In het hotel zijn 14 exemplaren van hem te bewonderen, waaronder 2 portretten van de overgrootouders van Caroline Kluvers, voormalig eigenaar. Deze ruimte kan uitgebreid worden met de hier achtergelegen tuinzaal. Daardoor biedt deze ruimte vele mogelijkheden voor verschillende soorten partijen; van knus tot grootschalig. Tevens biedt deze zaal uitzicht op de prachtige tuin, die ruimtelijker is geworden en de uitstraling heeft gekregen van een park. Vanuit de tuinzaal kan er worden doorgelopen naar de serre, die voornamelijk wordt ingezet als restaurant. 

Een bijzondere bar
De Kluvers bar is vernoemd naar de familie die maar liefst zes generaties lang het hotel-restaurant runde. Het is een bar waar iedereen welkom is voor een gezellige borrel. Hier wordt Pilsner Urquell geschonken, het eerste pilsener bier. Daarnaast wordt hier Grolsch geschonken uit een superunieke tap uit het Grolschmuseum.

De hotelkamers
Er zijn in totaal 21 hotelkamers, verdeeld in 4 categorieën: comfortkamers, superiorkamers, luxekamers en een suite. De Superieurkamers worden ook wel de ´tuinkamers´ genoemd, door het prachtige uitzicht op het Twentse landschap en de houtzagerij. Ook bevindt zich op deze tuinvleugel de Twickelkamer, een familiekamer/vergaderruimte. Voor de meest luxueuze en ruimste kamer in het hotel kan men terecht in de suite.

Vrijwilligers bedankavond Deldense Ondernemers Vereniging

Gepubliceerd op 13-05-2014 11:36

Delden – Vele evenementen in Delden zijn niet mogelijk zonder de vrijwillige inzet van een grote groep ondernemers. Denk aan de Hemelvaartfeesten, de historische markt, de kerstmarkt en het sinterklaasfeest en de Open Bedrijven Dag Delden. Reden voor de Deldense Ondernemers Vereniging (DOV) om deze groep mensen te bedanken.
Dinant Keizers, voorzitter van de DOV bedankt alle aanwezigen namens het hele bestuur met de woorden: “Jullie krijgen als vrijwilliger niet ieder dag een schouderklopje voor jullie inzet. Om elkaar alvast dat bekende schouderklopje te geven vraag ik jullie om elkaar een welgemeend applaus te geven.”

De DOV probeert stapje voor stapje om voor de ondernemers en de samenleving iets te verbeteren in Delden. De ene keer is dit zichtbaar voor iedereen zoals bijvoorbeeld het vervangen van straatmeubilair in het centrum of de nieuwe website www.dovdelden.nl. De andere keer is het niet direct zichtbaar zoals de contacten met andere ondernemersverenigingen in Hof van Twente en de gemeente om invloed te hebben op bijvoorbeeld betere regelgeving voor de ondernemers.

De Hemelvaartsdagen, de Historische Markt, de Kerstmarkt met de Kerstverlichting, de Open Bedrijven Dag en de Sinterklaasintocht zijn evenementen die voor heel Delden zichtbaar zijn. Ze trekken de aandacht in een groot gebied. Deze evenementen zijn niet mogelijk zonder de inzet van een grote groep mensen die achter de schermen veel werk verrichten, geheel vrijwillig en zonder financiële vergoeding. Vrijwilligers: bedankt!
Onder leiding van Henny Nijenhuis, gespreksleider namens de Rabobank, kregen de vrijwilligers  de gelegenheid om hun positieve energie en ideeën naar voren te brengen. Met deze ideeën gaat het bestuur van de DOV aan het werk om te kijken waar zaken nog beter geregeld kunnen worden voor de evenementen en de werkzaamheden van de vrijwilligers.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de bar van het Aparthotel en werd een foto gemaakt.

 

Vele festiviteiten tijdens Hemelvaartfeest Delden

Gepubliceerd op 12-05-2014 15:33

Delden – Op Hemelvaartsdag zal het 4-daagse feest ‘Hemelvaart Delden’ aftrappen. Zes man sterk organiseert dit jaar het evenement vol verschillende festiviteiten zoals de kermis, een braderie, muziek, een vlooienmarkt, muziek, ringsteken maar ook een zeepkistenrace, wat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Jaarlijks komen mensen van heinde en ver om dit grootse evenement bij te wonen.

Op de Cramersweide kan er 4 dagen lang plezier worden gemaakt bij de kermis, waar ook een feesttent staat. Op donderdag, hemelvaartsdag, vinden zowel de braderie en vlooienmarkt plaats. De braderie in de Langestraat kan inmiddels al rekenen op ruim 70 diverse standhouders uit het hele land, waarbij sommige standhouders meerdere kraampjes in gebruik zullen nemen. Ook zijn er al verschillende kraampjes verhuurd voor de vlooienmarkt. Voor wie nog graag oude spullen kwijt wilt kan vooraf een kraampje reserveren voor €25. Op de vlooienmarkt zal ook het Rode Kruis Hof van Twente aanwezig zijn met het Rad van Fortuin. Op het Ressingplein zal tussen 13:00 en 19:00 ook live muziek worden gespeeld door de band Noah.

Een groots optreden van niemand minder dan Ernst & Bobbie zal worden gehouden op zaterdag rond de klok van vier, aangeboden door de Deldense Ondernemers Vereniging. Hetgeen zal zich voordoen na het jaarlijkse ringsteken spektakel, dat om twee uur begint.

De 4e dag valt dit jaar samen met de Historische Markt, die altijd op de 1e zondag in juni plaatsvindt. Deze antieke- en brocante markt telt ruim 50 kramen en kan zich verheugen op live muziek, een historische modeshow van toen en nu, een preuverie verzorgd door de Deldense Horeca en vermaak voor kinderen. Daarnaast zal er ook koopzondag zijn.

Een nieuwe ‘attractie’ dit jaar is de zeepkistenrace. Er wordt een helling gemaakt bij de pomp op de markt waarvan de wagens, van skelter tot kinderwagen, zullen afdalen. Bij deze race zullen vier prijzen worden uitgereikt: voor de snelste tijd en de meest originele zeepkist, verdeeld in de categorieën jeugd t/m 13 jaar en 14 jaar en ouder. Verschillende teams hebben zich al ingeschreven. Wil jij ook deelnemen aan de zeepkistenrace? Meld je gratis aan. Dit kan via de website of naar info@hemelvaartdelden.nl.

Voor de meest actuele berichten en het complete programma zie de website:www.hemelvaartdelden.nl

Routeplanner Muzikale Wandeling Delden

Gepubliceerd op 07-05-2014 11:40

Om a.s. zondag goed voorbereid aan de Muzikale Wandeling door Delden te kunnen beginnen hebben we de afgelopen weken de deelnemende musici aan u voorgesteld. Die artikeltjes, met onderstaande plattegrond en vermeld register zijn voor u de instrumenten bij uitstek om een plan te maken voor deelname aan de wandeling.

3 concerten van plm. 20 minuten naar keuze uit onderstaand aanbod plus een slotconcert m.m.v. bijna alle deelnemende musici in de Oude Blasius. Opening om 12.15 uur op de Markt. Concerten om 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 uur.

Passe-partouts in voorverkoop € 11,00 bij VVV/Delden Tourist Info, Langestraat 29, Delden, tel. 074 3766363 en bij de Wereldwinkel, Kortestraat 2b.

 

Op 11 mei vanaf 11.00 uur € 12,50 bij VVV/Delden Tourist Info.

A: Afslag Oele Muziek uit de jaren 60 en 70

B: Freddy Willemsband muziek uit de jaren 60, 70 en 80

C: De Troubadours zangensemble

D: 5on2 jazzcombo

E: Quintet Vocal Art kamerkoor

1: Yannick Bergevoet Marimba

2: Otto Dethmers en Rik Sonneveld piano/zang en hobo

3: Mono Trio oude jazz en evergreens

4: Benno Berlin/ Marije van Duijne Strobosch piano/zang /Kurzweilig

5: Ensemble Diet Gerritsen Willem Wilmink programma

6: Anido gitaar duo gitaar duo met eigen composities

7: Numa v.d. Riet akoestische  gitaar Flamingo

8: Chris Saris, Naomi Sato Japanse Sho en percussie

9: Deldens Dubbelriet Duo klassiek op hobo en fagot

10: Jonatan Kuhlmann piano

Aanvullende informatie vindt u op onze website www.muzikalewandelingdelden.nl 

 

Programmawijziging:

In verband met een ongeluk wat de hoboïst van het A1-Blaaskwintet is overkomen is dit ensemble niet in staat om haar bijdrage aan de wandeling te leveren. Als organisatie zijn we erg blij dat we als vervanging mogen aankondigen het Deldens Dubbelriet Duo.

Even voorstellen: Deldens Dubbelriet Duo speelt Beethoven en Telemann. 

Dit amateur gelegenheidsduo voor de muzikale wandeling bestaat uit twee Deldense dubbelriet blazers.

Soms doe je er lang over om het instrument te vinden dat helemaal bij je past…..
Jeanet en Carla Wilmink, moeder en dochter, begonnen ongeveer 35 jaar geleden bij Amicitia in Delden op klarinet. Na een aantal jaren stapten beiden over op altsaxofoon, waarna Jeanet 15 jaar geleden haar muzikale partner vond in de fagot. Ze omschrijft de klank van een fagot als warme chocolademelk en als de fagot mooi gespeeld wordt: met slagroom!

Jeanet heeft een paar jaren geleden haar opleiding bij de muziekschool Hengelo afgesloten met het D-examen. Ze speelt fagot bij het Koninklijk Symfonieorkest Cecilia en bij de harmonieorkesten Amicitia en het OSO.

Carla kreeg, na een uitstapje naar dwarsfluit en een muzikale pauze van een paar jaar, 6 jaar geleden het verzoek een nieuwe uitdaging aan te gaan: hobo spelen. En ook dit bleek een goede match. Carla speelt hobo bij Amicitia en volgt les aan de muziekschool Hengelo. Zij heeft recentelijk haar C-examen gehaald.

Vernieuwd Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven ‘voor iedereen’

Gepubliceerd op 07-05-2014 11:31

Delden – Restaurant en hotel Carelshaven, dat afgelopen kerst na 237 jaar de deuren sloot, wordt de komende maanden omgetoverd tot Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. De nieuwe exploitanten Alco en Evelyn van Berkel kunnen niet wachten tot het moment daar is om de deuren officieel te openen. Vanaf 1 juli zijn zij de nieuwe exploitanten. “Een droom die uitkomt”, aldus het echtpaar.

Afgelopen november werd Evelyn van Berkel-Mulder getipt door haar vader. Bekend was dat het echtpaar, dat elkaar ontmoette op de hotelschool, al een aantal jaar op zoek was naar een hotel-restaurant. Toen Carelshaven in januari op de markt kwam, zijn ze direct gaan kijken. “We waren gelijk enthousiast en hadden veel inspiratie.” Er volgde al snel een afspraak met de makelaar, waarna ze zich mochten melden voor een rondleiding. Ze werden rondgeleid door niemand minder dan Chris van der Sluis, oud eigenaar van Carelshaven, volgens Evelyn een man vol passie. “Het was erg bijzonder om van hemzelf een rondleiding te krijgen. Zo kregen we de familieverhalen en geschiedenis te horen. Carelshaven is een prachtig pand met veel karakter”.

Het ondernemingsplan lag al klaar, waarin de bedrijfsvoering en visie een belangrijk onderdeel was. “Onze visie is om de geschiedenis en naam en faam in ere te houden, maar daarbij wel een stukje vernieuwing aan te brengen om mee te gaan met de tijd”, stelt Alco. Stichting Twickel koos voor het horecakoppel. De drijfveer en langetermijnvisie gaven de doorslag. “We willen hier echt heel lang blijven. De volgende 150 jaar blijft het Van Berkel”, grapte Alco enigszins.

Momenteel is Alco hotelmanager van twee Fletcher hotels op de Veluwe; Hotel de Mallejan te Vierhouten en het nabijgelegen Hotel Veldenbos te Nunspeet. Per 31 mei 2014 zal hij zijn functie bij deze twee hotels overdragen aan zijn, nog nader te bepalen, opvolger. “Mijn opvolger zal naar alle waarschijnlijkheid midden mei bekend worden gemaakt. Dan heb ik nog twee weken om alles met hem of haar af te ronden en kan ik mij vanaf juni vol op Carelshaven kan gaan richten.” Evelyn van Berkel-Mulder is momenteel werkzaam in het bankwezen. “Nadat ik de hotelschool heb afgerond ben ik naar Saxion Hogescholen in Enschede gegaan en heb ik de opleiding Small Business afgerond.” Beiden zullen ze door hun achtergrond een eigen rol op zich nemen in het hotel. Alco zal voornamelijk operationeel meedraaien en Evelyn zal de front- en back-office werkzaamheden voor haar rekening nemen.

De naamsverandering naar Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven laat een nieuwe start zien. “We hebben aan Twickel gevraagd of we het woord ‘Landgoed’ ervoor mogen zetten, aangezien wij ons natuurlijk op het Landgoed Twickel bevinden.” Om het pand de juiste uitstraling te geven zal de groene kleur worden vervangen door de traditionele kleuren van het landgoed; zwart, wit en crème.

Naast het schilderwerk zal ook het interieur een frisse look ondergaan. Algemene ruimtes zoals het restaurant en de lounge, waar gasten veel zijn, zullen allereerst worden gerenoveerd. “We blijven in de klassieke stijl, met een knipoog naar het moderne”, stelt Evelyn. Alco vult haar aan: “De ruimtes moeten authentiek blijven en verbonden worden om een geheel te vormen. Elke ruimte heeft nu een eigen karakter en dat willen we waarborgen, maar dan meer naar deze tijd”. Op deze manier ondergaat het pand een frisse blik.

Verder wordt er benadrukt dat Carelshaven voor iedereen wordt. “Wij willen het graag laagdrempelig houden en een huiskamerfunctie vervullen voor de mensen uit zowel Delden als omstreken.” Wie er als chef-kok gaat functioneren blijft nog even in het midden, maar ze zijn al in een vergevorderd stadium. Dit zal dan ook binnenkort bekend worden gemaakt. Wel is bekend dat er in de keuken zoveel mogelijk met streekproducten gewerkt gaat worden.

Er is nog geen datum genoteerd voor de opening, wel wordt er een schatting gegeven. “Medium half juli willen we langzaam de deuren gaan openzetten. De grote opening zal ergens in augustus, eind vakantie, gaan plaatsvinden. Dat wordt een hele open dag en kennismaking met het nieuwe Carelshaven voor alle geïnteresseerden, waarbij iedereen van harte welkom is!”

Er zijn al verscheidene sollicitaties ontvangen, toch zijn ze nog steeds op zoek naar zeer gemotiveerd personeel, het liefst met horeca-ervaring, die het avontuur samen met hen willen aangaan. Geïnteresseerden kunnen hun CV met motivatiebrief versturen naaracp_vanberkel@hotmail.com.

Anne-Marie en Christian Rosendal gekozen als Ondernemer 2013

Gepubliceerd op 14-03-2014 17:12

Tijdens de drukbezochte Algemene Leden Vergadering van de Deldense Ondernemersvereniging zijn Anne-Marie en Christian Rosendal gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2013: een ondernemend echtpaar dat zich inzet om van elk evenement in Delden een succes te maken.

Op dinsdagavond 11 maart was de zaal bij restaurant ’t Hoogspel goed gevuld bij de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Deldense Ondernemers Vereniging (DOV). Uiteraard werd er gesproken over de vele zaken die afgelopen jaar in samenwerking met vele partijen tot stand zijn gebracht. En het bestuur deelde de plannen voor het lopende jaar met de leden.
Hoogtepunt van de avond was uiteraard de jaarlijkse verkiezing van de ondernemer van het jaar.
Voorafgaand aan de vergadering konden de leden ondernemers voordragen waarvan zij vinden dat deze de titel heeft verdiend en waarom.
Het bestuur heeft uit de vele inzendingen drie genomineerden gekozen: Hotel Restaurant de Sevenster, All-in-media en C&S Licht en Geluid. Zij waren allemaal aanwezig tijdens de ALV.

Uit deze drie ondernemers zijn Anne-Marie en Christian Rosendal van Hotel Restaurant de Sevenster uiteindelijk gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2013.
Dinant Keizers, voorzitter van de DOV, overhandigde aan de winnaars de felbegeerde wisseltrofee en bloemen. Als motivatie noemde hij: “Een bijzonder ondernemend echtpaar dat aan nagenoeg elk evenement in Delden hun bijdrage levert. Ook nemen ze deel aan verschillende commissies zoals De Historische Markt, de Kerstmarkt en Hemelvaartsweekend. Als jonge ondernemers hebben zij Hotel Restaurant de Sevenster enkele jaren geleden overgenomen en de authentieke sfeer weten te behouden. Jong en oud is welkom en voelt zich thuis in hun zaak. Er is altijd een glimlach en een vriendelijk woord bij binnenkomst. Gasten voelen zich er direct thuis. Ook met het inmiddels grotendeels vernieuwde interieur hebben ze de sfeer goed weten vast te houden. Kortom een terechte winnaar en goede opvolger van de Ondernemer van 2012: Wim Aarsen.”
All-in-media eindigde op de tweede plaats en de derde plaats was voor C&S licht en geluid.

Christian en Anne-Marie zijn erg blij dat ze de titel gewonnen hebben: “Heel bijzonder dat we de prijs gewonnen hebben. Het is een stukje waardering en een opsteker voor het werk dat we doen. Niet alleen voor onszelf maar zeker ook voor het personeel. We krijgen veel leuke reacties, de mensen gunnen het ons.”

Spelregels DOV What’sApp groep

Gepubliceerd op 11-12-2013 16:18

De DOV heeft de What’sApp groep ingesteld om:

elkaar onmiddellijk via de App te alarmeren bij inbraak, diefstal etc. en zodoende de dader snel op te sporen en te voorkomen dat deze nog meer slachtoffers maakt.

De What’sApp groep is nu enige tijd in gebruik en heeft zijn nut al bewezen. In sommige gevallen wordt de App echter niet efficiënt of voor overbodige berichtgeving gebruikt.

Om een goed gebruik van de App te waarborgen, heeft de DOV enkele spelregels opgesteld:

Spelregels
1. Deelnemers zijn lid van de DOV.
2. De DOV What’sApp groep is een ondernemersinitiatief. De politie komt in actie als gebeld wordt met 0900 8844, bij een calamiteit of spoedmelding belt u uiteraard naar 112. Bij twijfel over het gebruik van de App in een bepaalde situatie neemt u contact op met Clemens Geerdink, 06 50 57 81 94. Hij zal zo nodig overleggen met de wijkagent.
3. Het is de bedoeling om de plannen van de verdachte persoon te verstoren. Doe dit alleen als dit veilig kan zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.
4. Laat door middel van een What’sApp bericht aan elkaar weten dat de politie (via 0900 8844 of via 112) al gebeld is! Voorkom een regen van meldingen.
5. Let op het taalgebruik: niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.
6. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
7. Gebruik deze What’sApp groep alleen waarvoor het bedoeld is, beperk de berichtgeving tot het hoogstnoodzakelijke en gebruik de App niet voor onderling contact/privéberichten.

 

 

 

Nieuwe Albert Heijn valt in de smaak

Gepubliceerd op 10-10-2013 08:37

Delden – Woensdag 9 oktober opende de nieuwe Albert Heijn in Delden de deuren. Ondernemer Herbert Bekman is zeer tevreden met het eindresultaat en over het verloop van de verbouwing: “We hebben met z’n allen enorm hard gewerkt. Ik ben daarom heel blij met alle positieve reacties van de klanten.” Albert Heijn in Delden is een prachtige winkel geworden. Alles is vernieuwd, van vloer tot stellingen en indeling. “Na de sluiting van de C1000 twee weken geleden is er heel hard gewerkt. We hadden een erg strakke planning, maar alles liep prima achter elkaar door. De laatste vier à vijf dagen hebben ook onze medewerkers de handen flink uit de mouwen gestoken. Ze hebben lange dagen gemaakt om de winkel helemaal in te richten. En daar ben ik heel trots op,” vertelt Herbert Bekman. De winkel is ruim van opzet en oogt modern. De hele indeling is gewijzigd, dus misschien is het in het begin even zoeken waar alles staat. Maar dit weegt niet op tegen het ruime assortiment producten in de winkel. Het is na de opening dinsdag meteen al heel druk in de winkel en de klanten zijn enthousiast. Samen met de nieuwe bloemenwinkel is er inwinkelcentrum De Kolk een mooie eenheid ontstaan.

 

Parkeren in het Winkelcentrum van Delden.

Gepubliceerd op 30-08-2013 09:09

Geachte Ondernemers,

Hierbij het verzoek, namens collega ondernemers, om de auto´s van uzelf en uw personeel NIET te parkeren in de Langestraat en de daaraan grenzende zijstraten voor de daar gevestigde winkels.

Gemiddeld staan er alleen in de Langestraat altijd wel 8 voertuigen welke van ondernemers en hun personeel zijn.

Het is een stuk prettiger dat deze parkeerplaatsen vrij zijn voor UW klanten.

DUS:

Liever een auto van een klant, dan die van uzelf direct bij de hand.

Alvast bedankt voor het meedenken met uw klant,

Het bestuur van de DOV

 

link Whats app DOV ALARM

Gepubliceerd op 09-08-2013 08:37

Nieuwsbrief

Gepubliceerd op 08-08-2013 13:33

Beste Ondernemers van de DOV.


Even een nieuwsbrief tijdens de zomerse dagen.

1. Bijgevoegd zien jullie een verzoek van het Straatfestival om enkele onderdelen te ondersteunen om het Straatfestival tot een succes te maken. Het verzoek is om hier na te kijken en een onderdeel te ondersteunen. In het verzoek staat ook het email adres om in contact te komen met het Straatfestival.

2. De hekken bij de voormalige Slagerij Haverkate staan midden op de stoep. Dit is erg hinderlijk en niet geweldig voor het straatbeeld van Delden. In overleg met de Gemeente en de eigenaar is afgesproken dat de hekken aanstaande donderdag terug worden gezet op "eigen terrein".

3. Whats App  DOV ALARM blijkt een groot succes te zijn. Afgelopen maand zijn er 7 incidenten op gemeld. Sommige hebben direct een oplossingswaarde andere pas mogelijk na langere tijd. Hedenochtend heeft de Tubantia weer een mooi stuk hierover in haar krant gepubliceerd.

Het gevolg hiervan was dat Radio en TV Oost vanochtend in Delden zijn geweest voor Radio en TV opnamen. Deze opnamen zijn door meerdere ondernemers van Delden ingevuld. De radio opnames zijn over de gehele dag te beluisteren op Radio Oost.

De TV opnames zijn vanmiddag om 17 uur en vanavond om 20 uur te zien op TV Oost. Jullie worden van harte uitgenodigd hierna te kijken of later via uitzending gemist. Inmiddels heeft RADIO 2 ( Nationale zender) ook gebeld voor een intervieuw dus Delden wordt op de kaart gezet.


Allen goede zaken toegewenst en vergeet u niet aan te melden voor het DOV ALARM als u dat nog niet gedaan heeft. Zie een eerder verzonden nieuwsbrief hierover.


Vriendelijke groet,

Dinant Keizers

namens het Bestuur DOV.

WhatsApp groep: DOV ALARM

Gepubliceerd op 05-07-2013 13:44

Op initiatief van de Deldense Ondernemers Vereniging (DOV) hebben de ondernemers de handen in een geslagen in hun strijd tegen winkeldiefstal, inbraak en vernieling. Via een What’s app groep genaamd DOV ALARM, brengen zij elkaar onmiddellijk op de hoogte van geconstateerde criminaliteit. Op die manier hopen zij de dader sneller op te pakken. Ook wordt de kans zo kleiner dat de dader nieuwe slachtoffers maakt. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met het bestuur van de DOV via het formulier op de website www.dovdelden.nl.

Aanmelden voor de Open Bedrijvendag Delden nog mogelijk!

Gepubliceerd op 30-05-2013 08:37

 

Na een succesvolle Open Bedrijvendag vijf jaar geleden, staat op 6 oktober een nieuwe editie op stapel. Het is de bedoeling er weer net zo’n groots en divers evenement van te maken als in 2008.

Daarvoor is de medewerking en inzet nodig van de Deldense ondernemers. Op 14 mei jl. heeft de organisatie haar plannen bekend gemaakt en toegelicht tijdens een drukbezochte informatieavond bij Partycentrum Weijenborg. De aanwezigen waren enthousiast over het programma en velen hebben zich direct aangemeld.

Binnenkort gaat de organisatie aan de slag met de concrete invulling van de Open Bedrijvendag. Een volledig beeld van de deelnemende bedrijven is daarvoor van groot belang. Wilt u deelnemen, maar hebt u zich nog niet aangemeld? Schrijft u zich dan snel in via de website www.openbedrijvendagdelden.nl.

Openbedrijvendag Delden 2013

Gepubliceerd op 08-05-2013 15:54

 

Met de Openbedrijvendag 2008 nog vers in het geheugen, ligt nu, alweer vijf jaar later, de volgende editie op stapel: Openbedrijvendag Delden 2013 - Zondag 6 oktober op het industrieterrein Schneidersbos. De voorgaande editie was een spannend avontuur die achteraf niet beter had kunnen uitpakken: Een levendig evenement door heel veel bedrijvigheid, 15 à 20 duizend bezoekers, een prachtige nazomerdag en op vele vlakken intensieve samenwerking onder de deelnemers.
Ook dit jaar willen we het samen met alle Deldense ondernemers weer groots aanpakken om eenzelfde succes neer te zetten. Industriële processen en groots materieel, een diversiteit aan vakmanschap, uiteenlopende detail- en groothandel, proeverijen, modeshows, braderie, demonstraties, attracties en activiteiten….  Met één doel: zichtbaarheid en promotie voor ieder Deldens bedrijf! 
Informatieavond op dinsdag 14 mei a.s. De commissie wil alle 'Deldense ondernemers' hierbij uitnodigen en graag haar plannen toelichten en met u over de volgende zaken van gedachten wisselen:

• Algemeen / doel van de Openbedrijvendag
• indeling en mogelijkheden terrein, logistieke voorzieningen
• attracties en activiteiten
• kosten deelname + begroting
• samenwerking en versterking branches
Om een duidelijk beeld te krijgen en samen tot goede ideeën te komen stellen wij uw aanwezigheid zeer op prijs. Wij nodigen u hierbij dan ook uit op dinsdag 14 mei a.s. bij Partycentrum Weijenborg te Delden. Aanvang 20.00 uur.

Programma:
19:30 - 20:00 Inloop met koffie
20:00 - 21:00 Informatie en vragen
21:00 Drankje en mogelijkheid tot napraten, vooruitkijken & netwerken.

Alvast aanmelden?
Aanmelden voor deelname aan de Openbedrijvendag kan op de volgende manieren:
• Online formulier: www.openbedrijvendagdelden.nl/aanmelden
• Informatieavond: Op de informatieavond zijn aanmeldingsformulieren beschikbaar
Wij vertrouwen op vele aanmeldingen en een succesvolle Openbedrijvendag Delden 2013!

 

Commissie Openbedrijvendag Delden met vlnr: Gerard Efftink, Ingo Ten Vregelaar, Henk Bolten, Susan Linderman, Thom de Jong, John Peper en Vincent Heemink (op de foto ontbreken, Paul Waanders , Tim Groothuis en Jasper Hemersma)

Nieuw pand en nieuw gezicht voor VH reclameontwerpers

Gepubliceerd op 08-05-2013 15:53

Delden - Afgelopen donderdag is VH reclameontwerpers verhuisd naar het voormalige kantoor van de ABN-AMRO aan de Zuidwal in Delden. “Behalve een nieuw pand, hebben we ook een nieuwe naam”, vertelt Vincent Heemink trots. “Deze nieuwe naam past bij ons: hij is no-nonsense, kort en krachtig: buro VH”.

Eigen styling
Midden in het hart van Delden heeft VH reclameontwerpers een prachtig pand voor het team dat met de overname van New Page weer verder is gegroeid. Heemink: “De inrichting en styling van het nieuwe pand hebben we zelf gedaan. We hebben een werkruimte gecreëerd die ons inspireert en ons in de gelegenheid stelt mooie dingen te maken.” Het resultaat mag er zijn, een moderne en strakke maar smaakvol ingerichte ruimte.

Nieuwe naam en nieuw logo
De verhuizing en de nieuwe inrichting is aangegrepen om ook iets te doen met de naam en logo van het bureau. Vincent Heemink licht de keuze graag toe: “Buro VH is een naam die bij ons past: no-nonsense, kort en krachtig. Het nieuwe logo laat zien dat klanten bij Buro VH terecht kunnen voor al hun communicatie- en multimediadesign. Buro staat wat ons betreft voor: Bedreven, Uitdagend, Ruimdenkend en Origineel. Dit is wat klanten van ons gewend zijn en zo gaan wij ook in de toekomst voor hen aan de slag!”

Om dit alles niet zomaar voorbij te laten gaan, staat er in juni een klein openingsfeestje op de planning.
U vindt Buro VH aan de Zuidwal 32 in Delden, het telefoonnummer is ongewijzigd 074 -
376 60 91. Voor een idee van diensten en portfolio kijkt u gerust nog even op www.reclameontwerpers.nl.

Spectaculair Hemelvaart weekend in Delden

Gepubliceerd op 08-05-2013 15:52

 

Delden - Komend weekend staan de Hemelvaart Feesten Delden weer voor de deur. In het kader van het 40 jarig bestaan van de braderie wordt er groots uitgepakt met o.a. een Braderie, Kermis, Live Muziek, Vlooienmarkt en een Koopzondag!

Op het Ressinghplein is er tijdens Hemelvaartsdag live muziek met de band Flippen, de braderie telt ruim 100 kramen, er is creamarkt, vlooienmarkt en natuurlijk is er weer Kermis op de Cramersweide. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag is er van alles te doen in Delden. Zo is er op de Zaterdag ook Ringsteken in de Langestraat en treedt Circus Bongo twee keer op in de circustent achter op de cramersweide.

Zondag 12 mei is er in Delden Koopzondag, braderie, muziek, vermaak en wederom geeft Circus Bongo twee shows weg.
 

Veertig jaar Hemelvaartfeesten in Delden

Gepubliceerd op 02-05-2013 09:26

 

Delden – De Commissie Hemelvaartfeesten pakt dit jaar groots uit in Delden. Vier dagen lang kermis, kraampjes in de Langestraat, een muziekpodium en circus. Veertig jaar geleden was de braderie in Delden één van de weinige grote evenementen in de regio. Tegenwoordig is er meer concurrentie, maar de Hemelvaartfeesten in Delden zijn nog steeds goed voor 15.000 bezoekers.
De eerste Hemelvaartfeesten vonden plaats in 1973. Toen was de nieuwe rondweg om Delden klaar en hoefde het vrachtverkeer niet meer door de Langestraat. Om dit te vieren, organiseerde de stad een driedaagse braderie. Vanwege het enorme succes werd dit evenement jaar na jaar herhaald. De vorm en inhoud pasten zich steeds aan de tijd aan, maar Hemelvaart en Delden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Delden pakt uit dit jaar!
“Om het veertigjarig bestaan van de Hemelvaartfeesten te vieren, pakt Delden dit jaar groots uit”, vertelt Wim Aarsen van de Commissie Hemelvaartfeesten. “De Langestraat is tussen de poorten vier dagen lang afgesloten voor het verkeer. Op Hemelvaartsdag is er de traditionele braderie maar ook een vlooienmarkt en creamarkt. De winkels in de Langestraat zijn open. Het Ressingplein is omgetoverd tot muziekpodium en uiteraard ontbreekt het springkussen niet. Op vrijdag hebben alle winkeliers in de Langestraat een kraampje voor hun winkel met aantrekkelijke artikelen en acties. Zaterdags vindt het Ringsteekspektakel plaats in de Langestraat tussen de pomp en de poort. Zondags is het koopzondag met muziek op het Ressingplein. Creatievelingen verkopen hun waar op de creamarkt.”
Circus
Speciaal in dit jubileumjaar is er zaterdag en zondag een circus op de Cramersweide, met twee voorstellingen per dag. Belangstellenden kunnen gratis entreekaarten ophalen bij The Readshop, zolang de voorraad strekt.

Waarom het wiel opnieuw uitvinden

Gepubliceerd op 29-04-2013 08:39

Uitnodiging Seminar het einde van winkels?!

Gepubliceerd op 12-04-2013 10:20

ElectroWorld Bas Baake volledig vernieuwd en gemoderniseerd

Gepubliceerd op 03-04-2013 12:13

Vanaf afgelopen donderdag zijn klanten van harte welkom in de geheel vernieuwde ElectroWorld zaak van Bas Baake. Het eindresultaat mag er zijn, gezien de vele positieve reacties die Bas Baake en zijn medewerkers in ontvangst mochten nemen. Tot zaterdag 6 april kunnen klanten nog profiteren van vele openingsaanbiedingen.

Specialist in inbouwapparatuur
In de nieuwe winkel is het service-niveau op een nog hoger peil gebracht. Nieuw in de winkel is de inbouwpresentatie met meer dan 35 inbouwapparaten. Bas Baake is hierdoor dé specialist op het gebied van inbouwapparatuur geworden.
Daarnaast heeft Miele haar Innovation Centre aangepast naar de normen van deze tijd. Dus ook met een nieuwe koffiepresentatie.
Op de nieuwe wand van Sonos (audiomerk voor draadloze multiroom systemen) zijn alle producten van het merk direct te demonstreren.

Klant profiteert
“In onze werkwijze en service verandert helemaal niets door onze aansluiting bij ElectroWorld. Wel profiteert de klant van nog scherpere prijzen, betere acties en innovaties”, licht Bas Baake zijn keuze toe. “ElectroWorld is een van Europa’s grootste spelers op de markt voor consumentenelektronica. De organisatie kan op Europees niveau afspraken met leveranciers maken, zeer groot inkopen en uiterst scherpe prijzen bedingen. Maar ook op het gebied van innovaties, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een webshop, kunnen we gebruik maken van de kennis van ElectroWorld.”

Uiteraard zijn alle bedrijfsauto’s van Bas Baake opnieuw beletterd in de nieuwe huisstijl.


Wim Aarsen gekozen als Ondernemer 2012

Gepubliceerd op 13-03-2013 11:30

 

Delden - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Deldense Ondernemers Vereniging (DOV) op 12 maart jl. is Wim Aarsen uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2012. De 50 aanwezigen konden een stem uitbrengen op één van de drie genomineerden: Susan Linderman van D-Licato, Wim Aarsen van Drogisterij Aarsen en Vincent Heemink van VH reclameontwerpers. Met een kleine voorsprong liet Wim de andere twee genomineerden achter zich en mocht hij de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen. Wim toonde zich aangenaam verrast: “Ik had nooit verwacht dat ik genomineerd zou worden, en nu heb ik ook nog gewonnen. Echt fantastisch, ik zie het als waardering voor de manier waarop wij onze winkel runnen en voor hetgeen ik doe in de Hemelvaart- en Kerstmarktcommissie van de Deldense Ondernemers Vereniging. Ik heb veel leuke reacties gekregen van zowel andere ondernemers als van klanten.”

Actief
De ondernemers die Wim Aarsen nomineerden, noemen Wim een hardwerkende ondernemer. Niet alleen in zijn eigen winkel, maar hij is ook al 20 jaar actief met Twickelstad FM en presenteert dagelijks de ochtendshow “Twente wordt wakker” op de regionale omroep Twente FM. Daarnaast is hij al meer dan 15 jaar actief betrokken bij de Deldense Ondernemers Vereniging, waar hij zowel in de Hemelvaart commissie als de Kerstmarktcommissie zit.

Wim Aarsen is de vierde generatie van de familie Aarsen die op de huidige locatie een drogisterij runt. Het assortiment in de winkel is zeer gevarieerd en behalve voor drogisterijartikelen kunnen klanten er ook terecht voor brillen, hoortoestellen en fotografie. Met uitstekende service, klantgerichtheid en goede kwaliteit weet Wim op te boksen tegen de grote drogisterijketens. Vertrouwen in de toekomst heeft hij zeker want dit jaar wordt de winkel verbouwd. Wim Aarsen: “Onze winkel is toe aan een facelift. Binnenkort krijgt de winkelpui een opfrisbeurt. We krijgen nieuw interieur en verlichting in de winkel. Ook passen we de indeling aan, zodat we klaar zijn voor de toekomst.”

Pimp it up!

Gepubliceerd op 07-03-2013 08:52


Delden - Met al die verbouwingen en renovaties in Delden kregen wij ook de kriebels om de winkel eens te verfrissen. Wij zijn zelf trots op het resultaat. Met wat eenvoudige aanpassingen hebben wij een totaal ander beeld weten neer te zetten, waardoor de winkel er weer eigentijds uitziet.
De presentatie in de winkel is veranderd.
Tevens hebben we het verkoopteam uitgebreid met Claudia en Andrea, 2 ervaren verkoopsters. Ook ons merkenpakket zijn we aan het re-stylen,
zo hebben wij de collectie wat stoerder en draagbaarder gemaakt maar wel zoals u van ons gewend bent. We blijven wie we zijn,
een winkel met mooie, stoere, vrouwelijke kleding. Bekijk het rustig eens bij ons binnen en laat u verleiden door al dat moois!!
Onze mode-avond staat gepland op 4 april van 19.00-22.00 uur.
Kortom wij (Willemien, Claudia, Andrea en Brenda) zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Laat de zomer maar komen.
Voor verdere activiteiten en vernieuwde openingstijden, modemerken en veel meer, bezoek onze website.
U vindt ons aan de Langestraat 28 tegenover de prachtig vernieuwde winkel van The Read Shop.

D-licato al weer 5 jaar een begrip in Delden

Gepubliceerd op 06-03-2013 10:17


Delden -
Kaas, noten, wijn, bonbons en lekkere broodjes, veel mensen weten inmiddels de weg naar D-licato. Aan de Langestraat bevindt zich dé delicatessenzaak van Delden. Niet meer weg te denken uit het straatbeeld.
Susan Linderman-Visschedijk startte 5 jaar geleden enthousiast met haar delicatessenzaak. “Een winkel met deze producten was er nog niet”, aldus Susan. Een prachtig pand, op een zeer centrale plek. Een droom werd werkelijkheid. Menig Deldenaar, maar ook veel mensen uit omliggende plaatsen, keren wekelijks terug. De een voor die overheerlijke Noord-Hollandse kaas en een ander voor lekkere hapjes en nootjes voor op tafel. Er is keus genoeg.
Regelmatig verschijnen er nieuwe producten, zodat de klanten steeds weer iets nieuws te kiezen hebben. Enkele reacties van klanten: “altijd een enthousiaste en spontane begroeting als je de winkel binnenstapt”, “de vaste gezichten van Elke, Esther, Charlot en Susan zorgen ervoor dat je graag terugkomt, “het is allemaal zo lekker, ik ga meestal met meer weg, dan de bedoeling was”.
Dat het goed zit met de producten bewijst dat ze meermalen de kwalificatie van top delicatessenzaak hebben gehaald in de afgelopen 5 jaar. Susan bedankt alle klanten voor het vertrouwen. Deze week zal D-licato daarom helemaal in het teken van het jubileum staan. Naast de wekelijkse aanbiedingen zullen er extra feestelijke jubileumaanbiedingen zijn, zie dan ook de advertentie elders in het Hofweekblad.
Dus, graag tot ziens bij D-licato… want daar weten ze wat smaak is!

Superdruk weekend The Read Shop Express

Gepubliceerd op 06-03-2013 10:09

Delden - Vanaf de opening van The Read Shop Express in het oude stadhuis is het superdruk geweest in de winkel. De openingshandeling, het doorknippen van een lint, werd 1 maart jl. verricht door de vader van Gerrit Holtvoort.
Gerrit Holtvoort en Mireille Vos zijn erg trots: “Vrijdag en zaterdag hadden we in totaal 1300 betalende klanten in de winkel. Dat is maar liefst 20% van de Deldense bevolking!
De reacties van iedereen zijn overweldigend. Mensen zijn enthousiast over de ruime opzet en de overzichtelijke inrichting. Ook hebben we veel cadeaus ontvangen, hiervoor willen we iedereen hartelijk bedanken.”
Op dit moment is het nog steeds erg druk in de winkel. De medewerkers zijn daarnaast de winkel aan het finetunen. Het winkelgenot neemt daardoor nog verder toe.

 

 

Nieuwe winkel bakkerij Meen: modern en toch warm

Gepubliceerd op 06-03-2013 09:54

Delden – Na een uitgebreide verbouwing opende Echte Bakker Jan Meen op 28 februari de deuren van zijn nieuwe winkel. Het resultaat is prachtig. Vitrines op ooghoogte en mooie verlichting om de producten nog beter te presenteren. Volgens zijn klanten is bakkerij Meen niet alleen een speciaal- zaak maar ook een speciale zaak.
Als je de winkel binnenloopt, vallen twee dingen op: het enorme vlak met bloempotjes, refererend aan een van de unieke broodsoorten van Meen en de ruimte. Alhoewel de winkel in oppervlak niet is toegenomen, lijkt deze veel ruimer. Volgens Margret Meen komt dat door de rustige kleuren en de grote vlakken in de winkel: “Samen met de medewerkers hebben we gekozen uit twee ontwerpen. We vonden het belangrijk dat de medewerkers konden meedenken. Zij staan de hele dag in de winkel en moeten zich er prettig voelen. Het uiteindelijke resultaat is modern en toch warm, veel bruin- en crèmekleurige tinten. De nieuwe winkel sluit qua stijl ook erg mooi aan op de chocolaterie.”


RustieQ
De nieuwe winkel biedt Jan Meen de mogelijkheid om het assortiment RustieQ brood verder uit te breiden. Margret legt uit: “RustieQ is een natuurdesem brood, niet te verwarren met zuurdesem. Het is heel smakelijk brood met een krokante korst. Klanten die het een keer geproefd hebben, willen meestal niets anders meer. We gaan steeds meer producten van natuurdesem maken.”

Uitnodiging Algemene ledenvergadering DOV en Themabijeenkomst ‘Elke Dag Beter!’

Gepubliceerd op 25-02-2013 08:38

Geacht lid van DOV,

 

De verkiezing van de ondernemer van het jaar staat voor de deur! Tijdens onze ALV op 12 maart aanstaande in Hotel-Restaurant “Carelshaven” wordt bekend gemaakt welke Deldense ondernemer met deze eer mag strijken. Een topprestatie, maar voor iedere ondernemer geldt dat we elke dag bezig zijn om ons bedrijf net weer dat stapje beter te maken. Daarom zal onze bijeenkomst vooral in het teken staan hoe u, als ondernemer daarbij ondersteund wordt. MKB Nederland biedt ons een presentatie aan, waarin Mario Bierkens van het bedrijf Intenza ons gaat inspireren hoe we samen met onze medewerkers ambities kunnen realiseren. Met meer dan twintig bewezen succesfactoren helpt hij ons regisseur van ons eigen ondernemingssucces te worden en het morgen al beter te doen. Zorg dat u aanwezig bent en wellicht bent u dan de volgende Ondernemer van het Jaar.

 

U zult de presentatie van Mario Bierkens ervaren als scherp, snel, interactief, humorvol, praktisch en er worden vele tips aangereikt die ook in andere situaties toepasbaar zijn. Daarnaast ontvangt u na afloop gratis het boek ‘Eerste hulp bij Leren Excelleren’ met 50 best practices die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

 

Tijdens de ALV kan er door u gestemd worden op de drie genomineerden voor Ondernemer van het Jaar.

 

Keuze ondernermer van het jaar:
U kunt nog tot 1 maart zelf een voorstel doen wie volgens u de titel Ondernemer van het jaar verdient door te mailen naar info@dovdelden.nl

 

Aanmelden ALV
U dient zich voor 10 maart aan te melden voor de ALV of u alleen of met z´n twee aanwezig bent, via deze mail beantwoorden of via info@dovdelden.nl

 

Wij nodigen u van harte uit!

 

Bestuur Deldense Ondernemersvereniging

 

 

Programma:

19.30 uur - Inloop met koffie/thee

20.00 uur - Opening en bestuurlijke mededelingen

Aan-en afmeldingen

Notulen ALV 2012

Toespraak door voorzitter over aktuele zaken

Financieel Jaarverslag door penningmeester

Rondvraag en w.v.t.t.k.

20.45 uur - Presentatie “Elke Dag Beter” door Mario Bierkens

21.45 uur - Bekendmaking Ondernemer van het Jaar

22.00 uur - Einde bijeenkomst en begin van het Borreluur.

 

Een uur lang hapjes en drankjes om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

ONDERNEMEN DOEN WIJ MET ELKAAR EN VOOR ELKAAR.

 

'MAAK BETAALSYSTEMEN SEPA- EN IBAN-PROOF'

Gepubliceerd op 08-02-2013 10:56

Ondernemers moeten niet vergeten hun betaalsysteem SEPA- en IBANproof te maken. Volgend jaar worden de nieuwe Europese betalingsregels ingevoerd. Wie zijn betalingssysteem tegen die tijd niet op orde heeft, zal problemen kunnen krijgen bij het overmaken en ontvangen van geld. Dat vinden de ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.

De waarschuwing is actueel geworden na een laatste onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Nog steeds zijn niet alle Nederlandse midden- en kleinbedrijven begonnen aan de voorbereidingen op de overstap naar IBAN, het nieuwe, langere internationale bankrekeningnummer. Zo'n 15 procent van de mkb'ers is nog niet gestart met het aanpassen van hun administratie, systemen of software, aldus het onderzoek.

Nederland gaat op 1 februari 2014 helemaal over op het Europese betalingssysteem SEPA. Daarmee moet in het hele eurogebied op dezelfde manier kunnen worden betaald. Door de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area) vervallen de vertrouwde Nederlandse rekeningnummers en worden ze vervangen door hun Europese tegenhanger IBAN.
Elke Nederlandse rekeninghouder heeft al een IBAN, die bestaat uit 18 cijfers en letters. De IBAN is een combinatie van het huidige rekeningnummer, een landencode, een controlegetal en 4 letters om de bank aan te duiden, aangevuld met één of een paar nullen. IBAN is de afkorting voor International Bank Account Number.

Vals geld

Gepubliceerd op 17-01-2013 14:35

Beste Ondernemers van Delden,

Helaas is er deze week weer een vals briefje van € 50,00 in ontvangst genomen bij een van onze collega´s.

Heeft u vals geld ontvangen dan mag u dit niet meer uitgeven en heeft u dus een schade post.

Laat het niet zover komen en informeer u alvast met onderstaande link van De Nederlandse bank.

http://www.dnb.nl/echt_of_vals/echt_of_vals.html

Aan alle Deldense ondernemers!

Gepubliceerd op 03-12-2012 08:42

We hebben hier veel positieve reacties op mogen ontvangen en inmiddels beginnen de eerste tassen zichtbaar te worden in het straatbeeld.

 

Ook mensen uit de nabije omgeving van Delden hebben er een aantal aangevraagd en zelfs een Deldenaar in het buitenland wilde er graag één ontvangen. Ook Sinterklaas heeft tijdens zijn intocht zijn pieten er mee uitgerust.

 

Voorafgaand aan deze actie waren er al een paar ondernemers die ons kenbaar hebben gemaakt dat ze het een goed initiatief vonden en hebben ons gevraagd of ze een grotere serie konden kopen om op deze wijze het toeristisch aspect van Delden vanuit hun zaak sterker te kunnen uitdragen.

 

Daarop hebben we wat ruimer ingekocht, zodat we u als Deldense ondernemers nu in staat kunnen stellen deze bij ons af te nemen.

 

Wij willen u daarin dan ook graag voorzien en kunnen u deze tassen aanbieden voor € 2,50 per stuk zolang de voorraad strekt.

 

Mocht u belangstelling hiervoor hebben, laat het ons dan even weten!

 

U kunt hierop reageren door een bericht te sturen aan: info@stadsraaddelden.nl


Met vriendelijke groet,
Stadsraad Delden

“Petje af voor AED hulpverleners”

Gepubliceerd op 28-11-2012 15:11

Twee keer werd een schok toegediend en daarna nam de ambulancedienst, die inmiddels ook was gearriveerd, het over.
Aanvankelijk dacht ik dat mijn vrouw was overleden, echter toen zij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd, bleek dat mede dankzij het snelle en kordate optreden van de twee hulpverleners, de ambulancedienst en de politie, haar hart weer was gaan werken. Ik heb dit stukje nu pas in dit blad laten opnemen omdat ik eerst de afloop van het genezingsproces wilde afwachten en ik kan met blijdschap zeggen dat mijn vrouw  weer thuis is. Onze dank gaat uit naar allen, de ambulancedienst, het MST Enschede, de politie,  die  ervoor hebben gezorgd dat het zo goed met haar is afgelopen. Toch wil ik de twee hulpverleners, Roel Bril en Udo Domhof, speciaal nog eens bedanken omdat zonder hun snelle en kordate optreden misschien het wel heel wat slechter met mijn vrouw had kunnen aflopen. Vanaf deze plaats wil ik dan ook graag de aandacht vestigen op de Stichting Hart voor Delden, welke ervoor zorgt dat op veel plaatsen een AED aanwezig is, dat deze worden onderhouden en dat ze ervoor zorgt dat vrijwilligers worden getraind in deze vorm van hulpverlening. Het is fijn te weten dat er op deze manier levens kunnen worden gered, we hebben dat nu zelf meegemaakt en we zouden deze stichting tekort doen om via deze plaats daar niet even op in te gaan. Steun deze stichting door u te melden als vrijwilliger of met een donatie. Een mensenleven is kostbaar!

 

(U kunt de stichting vinden op www.hartvoordelden.nl)

 

Nogmaals, ook namens mijn vrouw, onze hartelijke dank!

 

Martin Beyerinck,
Delden
 

Nieuwe website Online!

Gepubliceerd op 01-10-2012 15:25