Delsense Ondernemersvereniging Delden

NIEUWS

Ondernemer van de maand: Daniël Mirza - Eigenaar van: Grillroom en Pizzeria Femi’s

Gepubliceerd op 03-07-2017 09:10

 

Menig Deldenaar heeft Femi’s onder de sneltoets staan of heeft de app van de Deldense eetgelegenheid op z’n mobiel gedownload. Zeven dagen per week stromen aan de Molenstraat 8 in Delden zowel de bestellingen voor de bezorgdienst als de bestellingen van gasten in het restaurant binnen. Daniël Mirza nam 20 jaar geleden de horecagelegenheid over en heeft door hard werken het succes en de waardering bereikt die Grillroom en Pizzeria Femi’s vandaag de dag kent.
 

Daniël Mirza is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is Daniël en wat drijft hem in het ondernemerschap?

 

Nederland, zijn nieuwe thuis
De 44-jarige Daniël vluchtte toen hij 10 jaar was met zijn moeder, broers en zussen vanuit Syrië naar Nederland (Hengelo). Hier vond hij de vrijheid om op te groeien in een land dat voor hem als thuis voelt. “Wij zijn Syrisch-orthodoxe Arameeërs, maar onze cultuur is voor 95% door de Europeanen overgenomen, dus toen we hier kwamen was het eigenlijk alleen de taal waar we moeite mee hadden”, vertelt Daniël. “Ja en het vlees, in de Arabische en Islamitische wereld is geen varkensvlees, maar hier hebben we het in overvloed.”


Van architectopleiding tot pizzeria
Ondanks dat zijn opleiding tot architect een andere toekomst leek te bieden, kwam Daniël via zijn neven, die een pizzeria in Almelo hadden, al snel in zijn huidige werkveld terecht. Door de lange dagen in de pizzeria beëindigde hij zijn studie. Na enkele jaren kwam hij bij een pizzeria in Haaksbergen te werken, waar hij de kneepjes van het vak leerde. En in 1996 zette Daniël, inmiddels getrouwd en vader van een zoon, de volgende stap. Hij besloot voor zichzelf te beginnen en raakte in één oogopslag verliefd op het pand aan de Molenstraat in Delden. “Ik keek eerst of het ook bewoonbaar was voor mijn gezin. Het was prachtig, dus ik zei direct tegen de toenmalige eigenaar Femi: ik neem de zaak over.”


Het familiebedrijf Femi’s
Femi’s is niet alleen Daniëls bedrijf, het is ook zijn thuis en het thuis voor velen. “Ik ben hier opgegroeid, en hetzelfde geldt voor mijn zwagers, zusje en vrouw, zij hebben meegeholpen of werken hier nog en ook mijn zoons helpen al regelmatig mee.” Naast hen is Elles Kroeze, die als 15-jarige bij Femi’s begon, al zo’n 15 jaar een vast gezicht. “Ze is echt heel belangrijk voor de zaak”, benadrukt Daniël, “ook zij is hier opgegroeid en is een soort van familie geworden.” De medewerkers van de bediening en bezorging wisselen wel eens, maar de vaste medewerkers zijn al jaren bekende gezichten. “De klant is koning en wij dragen hem als koning. De bekende gezichten geven de klant een vertrouwd gevoel; ze weten wie er werken, wat ze hier voor het hele gezin kunnen krijgen en wat ze lekker vinden”, licht de eigenaar toe.


Passie voor het vak
Veel hobby’s naast zijn werk heeft Daniël niet, de vrije tijd die hij eerder graag besteedde aan sporten is in zijn bedrijf gaan zitten. Met name in de periode dat Femi’s ook een cafetariadeel had, bestond het leven van Daniël 12 uur per dag, 7 dagen in de week, uit werken. Enkele jaren geleden zette hij een punt achter de cafetaria om zich volledig te richten op de overige gerechten. Of dit de juiste keuze was, twijfelt Daniël nog wel eens over, maar het heeft hem in ieder geval iets meer rust gegeven. Met name het sociale aspect in zijn werk geeft hem veel voldoening: “Je maakt zo veel contacten hier, de klanten worden soort vrienden, dat vind ik prachtig.” Naast het babbeltje met de klant staat Daniël graag achter het fornuis. “Ik hou ervan om mooie gerechten te creëren, zoals het voor- en nagerecht, maar ook de pasta’s of een zalmfilet, daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt en een heerlijk smaakje aan geven”, geeft Daniël gepassioneerd aan.


Familieman
Naast ondernemer is Daniël een echte familieman en deelt hij zijn kostbare vrije uren graag met zijn vrouw Janet en kinderen Darius (21), Dennis (17) en Jasmine (12). Hij woont met zijn gezin boven de zaak en is er veel mee bezig, maar inmiddels kent hij ook het belang van vrij nemen. Af en toe even er tussenuit, “de accu weer opladen”, zoals Daniël het omschrijft, “dat is heel belangrijk en ik vind het ook heerlijk om soms even met mijn vrouw een weekendje weg te gaan.” Veel langer dan een weekend tot een weekje wordt het vaak niet, want Delden is echt zijn thuis. “Ik heb me vanaf dag één hier thuis gevoeld; ik heb allemaal aardige en behulpzame mensen om me heen. En ook voor mijn gezin is het goed, we heb hier alles en kunnen hier alles”, prijst Daniel de stad, “ja, ik heb Delden echt omarmd, het zit in mijn hart.”

 

Uitnodiging

Gepubliceerd op 23-06-2017 16:41

Beste ondernemer,

Wat zijn de sterke punten van Delden, Goor of Hengevelde? Wat hebben Markelo, Bentelo en Diepenheim te bieden aan inwoners en toeristen? En waarom is het hier voor u prettig ondernemen? U hebt daar, als ondernemer en misschien ook inwoner, vast wel een mening over. Die mening horen we graag bij het Profileringsdebat op maandag 26 juni aanstaande. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Misschien hebt u in Tubantia, via de lokale nieuwssites of op social media al één en ander voorbij zien komen over het project om Hof van Twente beter te profileren (zie ook de bijlage). Op de website: www.ditismijnhof.nl vindt u daar meer over.

Onderdeel in dit project is het Profileringsdebat. Hierin vertellen inwoners en ondernemers welke kwaliteiten wij 'in de etalage' zouden moeten zetten. Die resultaten van die avond nemen we mee in de marketingstrategie voor Hof van Twente. Daarmee willen we Hof van Twente positief profileren en daarmee beter op de kaart zetten.

UITNODIGING
Komt u op 26 juni vertellen wat de sterke punten zijn van uw eigen woon- en werkplaats? U bent van harte welkom. Aanmelden is noodzakelijk voor een goede indeling van de discussiegroepen. Aanmelden kan via een mail aan w.kolste@hofvantwente.nl of via de website: http://ditismijnhof.nl/profileringsdebat/

We hopen op uw bijdrage en zien uw aanmelding graag tegemoet!


Met vriendelijke groeten,

Berryl Michel

Accountmanager bedrijven - ONDERNEMERSLOKET

GEMEENTE HOF VAN TWENTE
De Höfte 7, 7471 DK  GOOR
Postbus 54, 7470 AB  GOOR
0547 - 857285
06 - 1938 4489
www.hofvantwente.nl 

Meld uw camera aan bij de politie

Gepubliceerd op 20-01-2017 09:28

Samenwerken met Duitse bedrijven in de grensgemeenten? Dat kan!

Gepubliceerd op 21-11-2016 10:47

  Gemeente en ondernemers in Hof van Twente werken samen aan de uitvoering van de Sociaal Economische Visie. Onderdeel
  hiervan is samenwerking met Duitsland op het gebied van werkgelegenheid en economie. Stadt Ochtrup en gemeente Hof van
  Twente willen graag wetenwelke kansen en knelpunten er zijn voor samenwerking tussen beide gemeenten, en tussen bedrijven
  en instellingen in de grensgemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van vakkrachten, marktontsluiting en kennis- en
  informatietransfer.


Wilt u meer samenwerken met bedrijven in de grensgemeenten?
Doe dan mee!

We willen graag van u weten of uw bedrijf behoefte heeft aan meer samenwerking met bedrijven over de Nederlands-Duitse grens. Wij willen u daar namelijk graag bij helpen en ondersteunen! Daarom hebben we 300 bedrijven in onze gemeente gevraagd een digitale enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête gebruiken wij om te kijken of verbindingen kunnen worden gelegd tussen bedrijven die meer grensoverschrijdende economische samenwerking willen en hoe de samenwerking het beste kan worden vormgegeven.


Deelnemen
Bedrijven die een brief hebben ontvangen over de enquête, vinden in die brief de inloggegevens om de digitale enquête in te vullen. Dat kan nog tot en met 30 november.
Geen brief ontvangen, maar wel interesse in samenwerking met Duitsland? Neemt u dan contact op met Berryl Michel, accountmanager Bedrijven gemeente Hof van Twente, e-mail b.michel@hofvantwente.nl, tel. 0547-858585.
Alvast dank voor uw medewerking!

Vacature: Penningmeester

Gepubliceerd op 03-02-2016 15:26

We zoeken man/vrouw die de taak van de huidige penningmeester wil overnemen.

Taakomschrijving: penningen van de club beheren; regelmatig doen van betalingen, 1x per jaar opmaken en verzenden van contributienota’s voor de leden, en 1x per jaar een winst en verliesrekening en balans opmaken.

U kunt mailen naar:  info@rouwenhorstnotarissen.nl