Delsense Ondernemersvereniging Delden

NIEUWS

Spaarsysteem Hofpas officieel van start

Gepubliceerd op 04-10-2017 11:12

Delden - Martijn ten Broeke, eigenaar van restaurant De Zwaan in Delden, had maandag de eer om de allereerste Hofpaspunten uit te reiken. De voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging installeerde direct het spaarsysteem dat sinds deze week van kracht is en kan nu Hofpashouders punten toeschrijven en verzilverde punten in ontvangst nemen. Ten Broeke juicht het Hofbrede initiatief toe en hoopt dat zijn collega-ondernemers het voorbeeld volgen om zo het doel van de Hofpas na te streven.
 

 

Het afgelopen maandag geïntroduceerde spaarsysteem moet lokale bestedingen stimuleren. Zowel de consumenten als deelnemende ondernemers én verengingen in heel Hof van Twente kunnen van de voordelen profiteren. Met de Hofpas spaart de consument punten die omgezet worden in een geldbedrag. Bij aankopen bij een deelnemende ondernemer wordt de pas of app gescand en levert iedere bestede euro de Hofpashouder 1 punt op, 1 punt is vervolgens € 0,01 waard.


Na maanden van voorbereiden kwamen de leden van de werkgroep Hofpas, bestaande uit afgevaardigde ondernemers uit elke kern en een medewerker van de gemeente, maandagmiddag in De Zwaan bijeen om de Hofpas officieel te lanceren. Kartrekker Ernst Pieper geeft aan: “We zijn erg verheugd dat voldoende ondernemers zich hebben aangemeld om van start te gaan, maar we hopen natuurlijk dat nog meer ondernemers zich zullen melden.” Daarnaast roept de werkgroep ook verenigingen op om zich zo spoedig mogelijk aan te melden, om direct van de voordelen te profiteren. Pashouders kiezen namelijk één vereniging die 25% van het saldo van hun pas ontvangen. 


Alle bij de Hofpas aangesloten bedrijven zijn te herkennen aan de raamsticker. Bij hen kunnen consumenten de Hofpas aanvragen, en punten sparen of verzilveren. De passen worden gratis verstrekt dankzij de sponsoring van de Rabobank en Drukkerij Unaniem / Hofweekblad. Meer informatie over het spaarpuntensysteem lees verderop in deze krant. 

Ondernemer van de maand: Marlies Roelofs - Koers Eigenaar van: Beautysalon Omni Cura

Gepubliceerd op 02-10-2017 09:40

Omni Cura betekent alles verzorgend. Een passende naam voor de schoonheidssalon die Marlies Roelofs bijna 2,5 jaar geleden oprichtte en waar ze steeds meer behandelingen op het gebied van ontspanning en verzorging aanbiedt.


Marlies Roelofs - Koers is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is Marlies en wat drijft haar?


Van leraar naar schoonheidsspecialiste
Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en Pedagogiek, en de lerarenopleiding Pabo, kwam Marlies voor de klas te staan op een basisschool. Naar eigen zeggen een prachtige baan, maar haar wens om een eigen schoonheidssalon te hebben, bleef altijd aanwezig. Vier jaar geleden leerde ze Remco Roelofs, eigenaar van het Deldense bedrijf Siemar Zonwering, kennen. “Hij vroeg mij: ‘Wat wil je nu echt?’ En daar was maar één eerlijk antwoord op”, geeft Marlies toe. “Vanaf dat moment besloot ik te gaan doen wat ik al van jongs af aan eigenlijk wilde. Ik startte in 2014 met de opleiding om vervolgens mijn eigen salon te beginnen.”


In 2016 trouwden Marlies en Remco en kwamen ze als samengesteld gezin - Remco heeft twee dochters, Marlies heeft één dochter en twee zonen - aan de Langestraat 129 te wonen. Onder de bovenwoning bevindt zich het kantoor en de showroom van Siemar, maar er was nog één ruimte over, deze vult Marlies in met haar beautysalon. “Het is niet ruim, maar ik kan er precies mijn behandelstoel en benodigdheden kwijt”, geeft ze tevreden aan, en maakt bekend dat hier binnenkort verandering in komt. Het stel heeft de bouwtekeningen voor een nieuwe woning aan de Kievitstraat gereed en daar is ook een ruimere salon voor Marlies in opgenomen.


Beautysalon Omni Cura
In relatief korte tijd heeft Marlies al vele klanten uit Delden en omgeving mogen ontvangen. Naast de verzorgingsbehandelingen biedt ze klassieke en Hot Stone massages aan. Ze weet zich met haar kennis, aanbod en persoonlijke benadering te onderscheiden. De eigenaresse licht toe: “Ik plan klanten altijd een half uur langer in, zodat ik echt de tijd voor ze kan nemen en de behandeling eventueel nog kan uitbreiden wanneer ze dat willen.” Daarbij zorgt ze dat de salon weer helemaal schoon en opgeruimd is voordat de volgende klant komt. “Mijn klanten komen hier in een rustige omgeving om zich echt te kunnen ontspannen en zich lekker te laten verwennen. Dat vind ik ook het mooie aan mijn werk.”


De onderneemster blijft zichzelf met cursussen en opleidingen uitdagen en wil het aanbod van haar salon verder ontwikkelen. Een voorbeeld is de toevoeging van tanden bleken. Met producten op natuurlijke basis worden tanden vijf tot zes tinten lichter en het tandbeen schoongemaakt. “Ik vind het erg interessant en zie het als een mooie toevoeging voor de salon”, vertelt Marlies. “Ook zou ik graag nog meer massages aanbieden”, gaat ze enthousiast verder, “en ik speel al een tijdje met het idee om anti-rimpel behandelingen te starten. Maar dat zijn toekomstplannen.”


DOV-lid
Marlies is lid geworden van de Deldense Ondernemers Vereniging omdat ze zich als Deldense onderneemster betrokken voelt bij Delden en de activiteiten die door de vereniging tot stand komen. Ze voegt toe: “Ik zie het als een kans om mijn naamsbekendheid te vergroten, maar vind het ook van belang om elkaar als lokale ondernemers te ondersteunen.”


www.omni-cura.nl

 

Hof van Twentse Uitdaging

Gepubliceerd op 15-09-2017 08:51

Ondernemer van de maand: Daniël Mirza - Eigenaar van: Grillroom en Pizzeria Femi’s

Gepubliceerd op 03-07-2017 09:10

 

Menig Deldenaar heeft Femi’s onder de sneltoets staan of heeft de app van de Deldense eetgelegenheid op z’n mobiel gedownload. Zeven dagen per week stromen aan de Molenstraat 8 in Delden zowel de bestellingen voor de bezorgdienst als de bestellingen van gasten in het restaurant binnen. Daniël Mirza nam 20 jaar geleden de horecagelegenheid over en heeft door hard werken het succes en de waardering bereikt die Grillroom en Pizzeria Femi’s vandaag de dag kent.
 

Daniël Mirza is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is Daniël en wat drijft hem in het ondernemerschap?

 

Nederland, zijn nieuwe thuis
De 44-jarige Daniël vluchtte toen hij 10 jaar was met zijn moeder, broers en zussen vanuit Syrië naar Nederland (Hengelo). Hier vond hij de vrijheid om op te groeien in een land dat voor hem als thuis voelt. “Wij zijn Syrisch-orthodoxe Arameeërs, maar onze cultuur is voor 95% door de Europeanen overgenomen, dus toen we hier kwamen was het eigenlijk alleen de taal waar we moeite mee hadden”, vertelt Daniël. “Ja en het vlees, in de Arabische en Islamitische wereld is geen varkensvlees, maar hier hebben we het in overvloed.”


Van architectopleiding tot pizzeria
Ondanks dat zijn opleiding tot architect een andere toekomst leek te bieden, kwam Daniël via zijn neven, die een pizzeria in Almelo hadden, al snel in zijn huidige werkveld terecht. Door de lange dagen in de pizzeria beëindigde hij zijn studie. Na enkele jaren kwam hij bij een pizzeria in Haaksbergen te werken, waar hij de kneepjes van het vak leerde. En in 1996 zette Daniël, inmiddels getrouwd en vader van een zoon, de volgende stap. Hij besloot voor zichzelf te beginnen en raakte in één oogopslag verliefd op het pand aan de Molenstraat in Delden. “Ik keek eerst of het ook bewoonbaar was voor mijn gezin. Het was prachtig, dus ik zei direct tegen de toenmalige eigenaar Femi: ik neem de zaak over.”


Het familiebedrijf Femi’s
Femi’s is niet alleen Daniëls bedrijf, het is ook zijn thuis en het thuis voor velen. “Ik ben hier opgegroeid, en hetzelfde geldt voor mijn zwagers, zusje en vrouw, zij hebben meegeholpen of werken hier nog en ook mijn zoons helpen al regelmatig mee.” Naast hen is Elles Kroeze, die als 15-jarige bij Femi’s begon, al zo’n 15 jaar een vast gezicht. “Ze is echt heel belangrijk voor de zaak”, benadrukt Daniël, “ook zij is hier opgegroeid en is een soort van familie geworden.” De medewerkers van de bediening en bezorging wisselen wel eens, maar de vaste medewerkers zijn al jaren bekende gezichten. “De klant is koning en wij dragen hem als koning. De bekende gezichten geven de klant een vertrouwd gevoel; ze weten wie er werken, wat ze hier voor het hele gezin kunnen krijgen en wat ze lekker vinden”, licht de eigenaar toe.


Passie voor het vak
Veel hobby’s naast zijn werk heeft Daniël niet, de vrije tijd die hij eerder graag besteedde aan sporten is in zijn bedrijf gaan zitten. Met name in de periode dat Femi’s ook een cafetariadeel had, bestond het leven van Daniël 12 uur per dag, 7 dagen in de week, uit werken. Enkele jaren geleden zette hij een punt achter de cafetaria om zich volledig te richten op de overige gerechten. Of dit de juiste keuze was, twijfelt Daniël nog wel eens over, maar het heeft hem in ieder geval iets meer rust gegeven. Met name het sociale aspect in zijn werk geeft hem veel voldoening: “Je maakt zo veel contacten hier, de klanten worden soort vrienden, dat vind ik prachtig.” Naast het babbeltje met de klant staat Daniël graag achter het fornuis. “Ik hou ervan om mooie gerechten te creëren, zoals het voor- en nagerecht, maar ook de pasta’s of een zalmfilet, daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt en een heerlijk smaakje aan geven”, geeft Daniël gepassioneerd aan.


Familieman
Naast ondernemer is Daniël een echte familieman en deelt hij zijn kostbare vrije uren graag met zijn vrouw Janet en kinderen Darius (21), Dennis (17) en Jasmine (12). Hij woont met zijn gezin boven de zaak en is er veel mee bezig, maar inmiddels kent hij ook het belang van vrij nemen. Af en toe even er tussenuit, “de accu weer opladen”, zoals Daniël het omschrijft, “dat is heel belangrijk en ik vind het ook heerlijk om soms even met mijn vrouw een weekendje weg te gaan.” Veel langer dan een weekend tot een weekje wordt het vaak niet, want Delden is echt zijn thuis. “Ik heb me vanaf dag één hier thuis gevoeld; ik heb allemaal aardige en behulpzame mensen om me heen. En ook voor mijn gezin is het goed, we heb hier alles en kunnen hier alles”, prijst Daniel de stad, “ja, ik heb Delden echt omarmd, het zit in mijn hart.”

 

Meld uw camera aan bij de politie

Gepubliceerd op 20-01-2017 09:28

Samenwerken met Duitse bedrijven in de grensgemeenten? Dat kan!

Gepubliceerd op 21-11-2016 10:47

  Gemeente en ondernemers in Hof van Twente werken samen aan de uitvoering van de Sociaal Economische Visie. Onderdeel
  hiervan is samenwerking met Duitsland op het gebied van werkgelegenheid en economie. Stadt Ochtrup en gemeente Hof van
  Twente willen graag wetenwelke kansen en knelpunten er zijn voor samenwerking tussen beide gemeenten, en tussen bedrijven
  en instellingen in de grensgemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van vakkrachten, marktontsluiting en kennis- en
  informatietransfer.


Wilt u meer samenwerken met bedrijven in de grensgemeenten?
Doe dan mee!

We willen graag van u weten of uw bedrijf behoefte heeft aan meer samenwerking met bedrijven over de Nederlands-Duitse grens. Wij willen u daar namelijk graag bij helpen en ondersteunen! Daarom hebben we 300 bedrijven in onze gemeente gevraagd een digitale enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête gebruiken wij om te kijken of verbindingen kunnen worden gelegd tussen bedrijven die meer grensoverschrijdende economische samenwerking willen en hoe de samenwerking het beste kan worden vormgegeven.


Deelnemen
Bedrijven die een brief hebben ontvangen over de enquête, vinden in die brief de inloggegevens om de digitale enquête in te vullen. Dat kan nog tot en met 30 november.
Geen brief ontvangen, maar wel interesse in samenwerking met Duitsland? Neemt u dan contact op met Berryl Michel, accountmanager Bedrijven gemeente Hof van Twente, e-mail b.michel@hofvantwente.nl, tel. 0547-858585.
Alvast dank voor uw medewerking!