Delsense Ondernemersvereniging Delden

NIEUWS

Uitnodiging Santorini

Gepubliceerd op 30-03-2018 15:50

Uitnodiging No Hero

Gepubliceerd op 30-03-2018 15:48

Nieuw Museum No Hero gaat samenwerken met SVH Meesterkok Lars van Galen

Gepubliceerd op 28-02-2018 11:19

Op 15 April 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren voor het publiek: Museum No Hero in Delden, Overijssel. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van Restaurant ’t Lansink, beiden uit Hengelo, Overijssel.

Museumrestaurant No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het museum. Het serveert (club)sandwiches, tosti’s, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Binnen zijn 30 zitplaatsen voor de bezoekers en, in de zomermaanden, een extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.

Lars van Galen: “Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. Wij serveren heerlijke gerechten, van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin.”

Gemma Boon, directeur van Museum No Hero: “Wij hebben hart voor kunst én lekker eten. Een restaurant met een topkeuken stond vanaf het begin op onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het ‘No Hero’ gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100% No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen”.

Museum No Hero
Museum No Hero is gevestigd in de voormalige rentmeesterij van kasteel Twickel in Delden, Overijssel, omgeven door een prachtige tuin. Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis. Het museum, waarvan de initiatiefnemer de Enschedese ondernemer Geert Steinmeijer is, opent met drie tentoonstellingen, waaronder Ich Bin ein Berliner, schilderijen uit Berlijn 1977-2017.

Lars van Galen
Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft tijdens zijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants gewerkt, zoals restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht. Na het afronden van de Sterklas is hij bij Restaurant Château Neercanne in dienst getreden als chef de parti en heeft hier vijf jaar gewerkt op het niveau van souschef. In 2007 was het tijd om de stap te maken naar een functie als chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte. In deze functie heeft Lars de mogelijkheid gekregen het beleid in de keuken te bepalen en een eigen kookstijl te ontwikkelen. Op 1 maart 2012 nam hij met zijn compagnon Richard van den Hoeven Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink over. In 2014 verdiende hij de eretitel SVH Meesterkok. In 2016 opende hij de Frites Boutique in Hengelo en in 2017 Grand Café Ledeboer in Almelo.

Uitnodiging D-licato

Gepubliceerd op 22-02-2018 09:42

Ondernemer van de maand: John Weijel - Eigenaar van: Viking Entertainment

Gepubliceerd op 19-01-2018 16:59

John Weijel is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging, maar wie is John en wat drijft hem?
 

Viking Entertainment heeft sinds een jaar in Delden een kantoor. Het bedrijf is opgericht in de jaren 70. De toenmalige eigenaar wilde in Brabant een evenementenbureau overnemen van dhr. Vis en in België van dhr. King. Beide projecten mislukten, maar de naam voor een nieuw entertainmentbureau was geboren. Uit beide namen werd ‘Viking’  bedacht. Het bedrijf is inmiddels gegroeid. Het hoofdkantoor staat in Heeswijk-Dinther en het heeft vestigingen in Emmen, Nederweert, Nijmegen en sinds een jaar ook Delden.


Leverancier van entertainment
John is de vestigingsmanager van Viking Entertainment in Delden. “Het is mijn corebusiness, sinds een jaar zit ik met mijn kantoor in Delden. Ik vind het hier heerlijk. Het kantoor is gezellig en de plek is centraal gelegen in een gemoedelijke omgeving. Ik voel me hier als een vis in het water.”
Viking organiseert evenementen in de breedste zin van het woord: van de programmering van artiesten tot een  feesttent, installeren van licht en geluid en de catering. “We zijn ieder jaar ook verantwoordelijk voor de programmering van o.a. Deldense Schuttersfeesten, Dorpsfeesten Markelo en de Schuttersfeesten Diepenheim. Daarnaast houden we ons bezig met bedrijfsevenementen en productpresentaties”. John verzorgt met zijn collega’s Dinand Leferink en Erik Schut vanuit Delden ook het entertainment in missiegebieden voor defensiepersoneel.  “Vaak is dit dans en muziek. Ik ga regelmatig mee naar deze gebieden om de organisatie ter plekke te regelen. Ik heb me daar nooit onveilig gevoeld, sterker nog ik voelde me veiliger in Kamp Holland dan op een Centraal Station in Nederland”, grapt de ondernemer.


Een avontuurlijke ondernemer
John staat nu op het punt om voor het bedrijf JJ Concepts, waarin hij aandeelhouder is, richting de Noordpool af te reizen. “Vanuit Delden bedenken wij  televisie-formats. Dit vindt plaats binnen JJ Concepts. De Arctic Challenge Tour is hier een voorbeeld van. Dit doen we voor RTL-7. We reizen via een tocht van 7000 kilometer met 35 teams af naar boven de Poolcirkel. Ik reis de route vooruit, om ter plekke extra activiteiten te organiseren zoals rijden met sneeuwscooters. Vanaf zondag 4 februari wordt het uitgezonden.”


DOV-Lid
John sloot zich aan bij de Deldense Ondernemers Vereniging omdat hij het belang van het gezamenlijk optrekken ziet. “Ik ben erg gericht op de plaatselijke ondernemers. Als ik iets nodig heb, zoek ik de diensten binnen de Deldense ondernemers. Je moet elkaar helpen. Promotie van de DOV is belangrijk. Ik kom van buiten en hoop snel mijn steentje eraan bij te kunnen dragen.” 

 

 

DOV decemberactie: Kras en win

Gepubliceerd op 13-12-2017 15:59

 

Delden - De Deldense Ondernemers Vereniging heeft voor de komende maand een aantrekkelijke actie op touw gezet. Onder het bekende motto ‘wees loyaal koop lokaal’ moedigen de ondernemers Deldenaren aan om hun aankopen zo veel mogelijk binnen de stadsgrenzen te doen. Eddie de Eland is als boegbeeld van de decemberactie weer van stal gehaald, vanaf 26 november deelt het knuffeldier krasloten uit waarmee de klant kans maakt op mooie prijzen.

Kraslotenactie
Bij bestedingen van € 10,- of meer ontvangt de klant één kraslot met een unieke code. De klant kan de code invoeren op www.eddieeland.nl, waarna er direct zichtbaar wordt of er een prijs aan verbonden is. Met het winnende kraslot kan de prijs bij de betreffende winkel of horecagelegenheid worden verzilverd. Zo’n 40 DOV-leden in het centrum van Delden en enkele marktlieden van de vrijdagmiddagmarkt nemen deel aan de actie, zij zijn herkenbaar aan de poster in de etalage / kraam en staan vermeld op de website. Alle prijzen worden aangeboden door de deelnemende winkels, bedrijven en horecagelegenheden.

Lokaal besteden
“Met name in de komende periode, met de sint- en kerstinkopen, willen we de Deldenaren stimuleren om waar mogelijk hun aankopen bij lokale winkeliers en bedrijven te doen”, licht John Dijk, eigenaar van De Fietsgalerij, de aanleiding van de jaarlijkse actie toe. John is één van de DOV-afgevaardigden die de actie vormgeven. “We hebben te maken met uiteenlopende bedrijven, van een bakkerij tot een fietsenwinkel, maar we verwachten dat deze actie interessant is voor zowel de klanten als alle deelnemende ondernemers die klanten willen aantrekken.”

Grootse eindejaarstrekking
Zondag 26 november is de actie gestart. Voor de duur van de decemberactie geldt ‘op is op’, de actie loopt uiterlijk tot vrijdag 29 december. Op 30 december, de laatste zaterdag van 2017, wordt in Delden een grootse eindejaarstrekking gehouden. “Het is dus van belang dat de klanten alle krasloten bewaren en daarmee naar de laatste loterij komen”, benadrukt John. “Alle loten worden, voorzien van naam, die middag in een grote bak gedaan, waarna er meerdere hoofdprijzen worden getrokken.” De DOV gaat het jaar uit met grootse prijzen, Hoofdprijzen (alleen voor loting op 30 december):
- Een boxspring in de maat 140, 160 of 180 x 200 cm ter waarde van € 1.464,-. Deze is zelf samen te stellen met keuze uit meer dan 500 verschillende stoffen en 2 weken levertijd, van Boxpringslaapcomfort
- HP Laptop 15 inch.ter waarde van € 400,00.
- Vriendenarrangement: 4-gangendiner Menu-de-chef voor 4 personen inclusief wijnen, tafelwater en koffie met wat lekkers + overnachting in Hotel de Zwaan voor 2 vrienden van buiten Twente, van Hotel de Zwaan.
- een compleet verzorgd 4-gangendiner voor 2 ter waarde van € 150,00, van Hotel Restaurant Het Witte Paard
- 1 paar Ecco schoenen van Leferink Schoenen
- Meyer jeansbroek ter waarde van € 109,- van Henk van Loon Mannenmode. 

DOV Nieuwsbrief

Gepubliceerd op 13-12-2017 15:52

 

Beste mensen,


Het jaar 2017 laat zien dat wij als DOV op de goede weg zijn.

 

Industrieterrein:
Het bestuur van de DOV krijgt uitbreiding van Dennis Koop en Matthijs Ottenschot als vertegenwoordiging vanuit het Industrieterrein. Wij hopen tijdens de ALV 2018, om beiden heren te mogen installeren als bestuurslid. De eerste positieve uitwerking brengen ze al met zich mee, 23 nieuwe leden op het industrieterrein die zich per januari 2018 aansluiten bij DOV. Een pracht resultaat waarvoor dank en respect!

 

Centrum:
Net als op het industrieterrein hebben wij in en rond het centrum ook nieuwe leden mogen verwelkomen. Er zijn afgelopen jaar meedere zaken geopend en/of verhuisd om vanuit een nieuw pand daaruit nog beter te kunnen ondernemen. Trots mogen wij zijn dat er in verhouding tot de ons omringende steden en dorpen er eigenlijk geen leegstand is in Delden. Het diverse aanbod van zelfstandige ondernemers i.c.m. enkele landelijk bekende ketens maakt het voor een ieder waard om naar Delden te komen. Maar de keerzijde is er ook. Bijvoorbeeld de geheel onverwachte sluiting van BT computers. Bert Teunissen is niet alleen een ondernemer van het eerste uur maar was met zijn moderne winkel een mooi karakter in de straat.

 

Binnen het bestuur hebben we dit jaar Marc Geerlings als Penningmeester welkom mogen heten. Marc is gelijk voortvarend te werk gegaan en vormt een waardevolle aanvulling om iedereen scherp te houden.

 

Wist u dat door en/of met ondersteuning van de DOV:

 • De Hofpas op weg is een groot succes te worden.
 • Het Cameratoezicht industrieterrein, in een ver gevorderd stadium is.
 • De DOV in 2018 meer dan 125 leden zal omvatten.
 • De werkgroep Delden Historisch Modern hard werk aan verbetering van centrum.
 • De Kerst actie Eddie de Eland volop draait.
 • U zich aan kunt melden op onze eigen Facebook pagina.
 • Dat alle leden samen het succes maken van ons mooie ondernemende Delden.
 • Iedereen die lid is gerust een niet DOV lid, zich mag laten aanmelden bij ons.

Reserveer alvast in uw agenda:

 • 26 januari 2018 mogen wij als eersten in Delden een bezoek brengen aan het nieuwe museum No Hero van de heer Steinmeijer. Hou deze datum vrij want vol = vol.
 • 13 maart 2018 zal er bijeenkomst zijn op het industrieterrein voor de ondernemers van het industrieterrein ivm specifiek de aldaar spelende onderwerpen.
 • 10 april 2018 is de jaarlijkse DOV Algemene Ledenvergadering.
 • 2 november 2018 gaan wij allemaal een goed feest vieren. Op deze datum bestaat de DOV 25 jaar. Iets waar we trots op mogen zijn.
 • Graag wens ik jullie allen een mooie kerst met familie, vrienden en klanten/gasten. Een veilige jaarwisseling en veel succes, persoonlijk en zakelijk, voor het komende jaar 2018. We zien elkaar graag 26 januari bij museum NoMore. Maar nu eerst genieten van de gezellige maand December.

 

Namens het Bestuur,

Martijn ten Broeke
Uw Voorzitter

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie Gemeente Hof van Twente

Gepubliceerd op 13-12-2017 15:45

Ondernemer van de maand: Patricia Klunder - Eigenaresse van: La Moetie

Gepubliceerd op 01-12-2017 13:20

Het knusse boetiekje La Moetie is deze feestmaand extra sfeervol aangekleed. De bijzondere kerstboom in de vorm van een rok, verdient een prominente plek midden in de winkel. Daar omheen presenteert Patricia leuke kerstdecoraties, allerlei accessoires en stijlvolle kleding voor de komende feestdagen.

 

Patricia Klunder is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is Patricia en wat drijft haar?

 


Het is gewoon La Moetie
De woorden Dromen, Vechten, Durven en Doen, stonden op de uitnodigingskaart voor de opening van La Moetie op 31 augustus van dit jaar. En dat zijn precies de woorden die het motto van de uit Haaksbergen afkomstige onderneemster omschrijven. Patricia’s partner en zoontje noemen haar vaak Moetie, en zo was de naamkeuze voor haar winkel snel gevonden: “De winkel is precies zoals ik ook ben; het is niet groot en uitbundig, het is gewoon La Moetie.”

 

Overweldigende start
Het belangrijkste voor Patricia is dat mensen zich welkom voelen bij La Moetie. Zo nodigt de koffietafel uit om ook eens langs te komen voor een gezellig praatje. Zonder al te veel verwachtingen opende de bescheiden onderneemster haar winkel, maar veel tijd om te wennen aan haar nieuwe functie had ze niet. “Het eerste weekend was het echt gekkenwerk”, blikt ze lachend terug, “maar ook nu, op een doordeweekse dag, lopen er eigenlijk de hele dag door wel mensen naar binnen.” Het constant variërende aanbod in dameskleding, sieraden, tassen en (woon)accessoires, voor aantrekkelijke prijzen, gepresenteerd in een knusse omgeving, blijkt een aanwinst voor de stad.

 

DOV-lid
Patricia is het nieuwste lid van de Deldense Ondernemers Vereniging. “Ik wil graag helpen en mijn steentje bijdragen, we moeten het toch met z’n allen hier in Delden doen”, licht ze haar reden om zich direct bij de vereniging aan te sluiten kortweg toe. Daarbij kijkt ze uit naar het eerstvolgende evenement georganiseerd door de DOV: de sfeervolle Deldense Kerstmarkt op zaterdag 16 december.

 

 

Uitnodiging Hofconnect

Gepubliceerd op 03-11-2017 10:31

Ondernemer van de maand: John Dijk - Eigenaar van: De Fietsgalerij

Gepubliceerd op 01-11-2017 11:56

Maandagavond 13 november presenteert John Dijk zijn La Strada Bikes bij de verkiezing van Starter van het Jaar 2017. Het ROZ nomineerde John en mede-eigenaar Vincent Heemink waarna ze zich wisten te plaatsen voor de finale. De Deldenaren strijden deze avond tegen vier andere ondernemers uit Hof van Twente, Borne en Hengelo die in 2016 met succes hun eigen bedrijf opstartten.

 

John Dijk is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is John en wat drijft hem?

 

Van Fietsmaat naar Fietsgalerij
John kwam drie jaar geleden met zijn vriendin Marjolein en hun dochter Viktoria en zoon Oskar in Delden te wonen. De ruime schuur achter hun woning aan de Marktstraat bood hem de mogelijkheid om zijn werkervaring in de fietsindustrie toe te passen in zijn eigen bedrijf voor het opknappen en repareren van race-, ATB- en tourfietsen. Onder de naam De Fietsmaat ging hij in 2015 van start. Een jaar later bundelde hij zijn krachten met ontwerper Vincent Heemink (Twentse Storm) en lanceerden zij hun eigen fietsmerk La Strada. Weer een jaar later, in maart 2017, zette de gepassioneerde ondernemer de volgende stap en opende hij de Fietsgalerij. “Het was geen vooropgezet plan, maar het is wel erg mooi gelopen”, blikt John terug.

 

Gepersonaliseerde fietsen
Als kunstwerken hangen de La Strada Bikes in de strakke en moderne Fietsgalerij. Het pand op de hoek van de Langestraat en de Kortestraat dient als perfect onderkomen voor de productontwikkeling, en verkoop en reparatie van zowel de La Strada Bikes als e-bikes. De stijlvolle fietsen, met diverse kleurcombinaties, zijn geheel naar eigen smaak samen te stellen, zo kan John voor de klant een unieke, gepersonaliseerde fiets creëren, maar ook speciale aanpassingen zijn mogelijk.

 

Een sportieve ondernemer
Naast dat hij de hele dag aan fietsen sleutelt en zich in een omgeving vol tweewielers bevindt, stapt de succesvolle starter zelf ook graag op de pedalen. De wielerfanaat vertelt: “Ik houd in ieder geval elke maandagochtend vrij om te fietsen. Fysiek is het heerlijk, maar ik merk ook dat ik het als uitlaatklep nodig heb.” Zijn bedrijf in combinatie met de passie voor de wielersport leverde John en mede-eigenaar Vincent afgelopen zomer onder meer een mooie samenwerking met ‘Tukkers on Tour’ op. Voor deze Twentse etappe, voorafgaand aan de Tour de France, ontwierpen de sportieve sponsoren, een lichtgewicht tourmodel voor oud-profrenner Joost Posthuma. “We namen zelf ook deel, wat al een mooie ervaring was, maar als de kopman dan ook nog op onze fiets rijdt, dan geeft dat wel een goed gevoel.”

 

DOV-lid
Naast sportiviteit, staan ook milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel bij de Fietsgalerij. Hiermee probeert John ook andere werkgevers te enthousiasmeren: “Ik zou iedereen willen stimuleren op de fiets naar het werk te gaan. En mocht het te ver zijn om te fietsen, biedt een E-bikes wellicht een oplossing. Het houdt je fit en door de auto te laten staan, draag je ook bij aan een beter milieu.” John sloot zich aan bij de Deldense Ondernemers Vereniging omdat hij het belang van het gezamenlijk optrekken ziet. “Ik denk dat we door samen te werken dit plaatsje naar een hoger plan kunnen tillen”, deelt de Deldense ondernemer zijn gedachten. “Hierbij denk ik ook aan het organiseren van meer evenementen. Je trekt er veel bezoekers mee, ik denk dat we daar allen bij gebaat zijn, dus daar zet ik mij graag voor in”, aldus de Ondernemer van de Maand.

 

Spaarsysteem Hofpas officieel van start

Gepubliceerd op 04-10-2017 11:12

Delden - Martijn ten Broeke, eigenaar van restaurant De Zwaan in Delden, had maandag de eer om de allereerste Hofpaspunten uit te reiken. De voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging installeerde direct het spaarsysteem dat sinds deze week van kracht is en kan nu Hofpashouders punten toeschrijven en verzilverde punten in ontvangst nemen. Ten Broeke juicht het Hofbrede initiatief toe en hoopt dat zijn collega-ondernemers het voorbeeld volgen om zo het doel van de Hofpas na te streven.
 

 

Het afgelopen maandag geïntroduceerde spaarsysteem moet lokale bestedingen stimuleren. Zowel de consumenten als deelnemende ondernemers én verengingen in heel Hof van Twente kunnen van de voordelen profiteren. Met de Hofpas spaart de consument punten die omgezet worden in een geldbedrag. Bij aankopen bij een deelnemende ondernemer wordt de pas of app gescand en levert iedere bestede euro de Hofpashouder 1 punt op, 1 punt is vervolgens € 0,01 waard.


Na maanden van voorbereiden kwamen de leden van de werkgroep Hofpas, bestaande uit afgevaardigde ondernemers uit elke kern en een medewerker van de gemeente, maandagmiddag in De Zwaan bijeen om de Hofpas officieel te lanceren. Kartrekker Ernst Pieper geeft aan: “We zijn erg verheugd dat voldoende ondernemers zich hebben aangemeld om van start te gaan, maar we hopen natuurlijk dat nog meer ondernemers zich zullen melden.” Daarnaast roept de werkgroep ook verenigingen op om zich zo spoedig mogelijk aan te melden, om direct van de voordelen te profiteren. Pashouders kiezen namelijk één vereniging die 25% van het saldo van hun pas ontvangen. 


Alle bij de Hofpas aangesloten bedrijven zijn te herkennen aan de raamsticker. Bij hen kunnen consumenten de Hofpas aanvragen, en punten sparen of verzilveren. De passen worden gratis verstrekt dankzij de sponsoring van de Rabobank en Drukkerij Unaniem / Hofweekblad. Meer informatie over het spaarpuntensysteem lees verderop in deze krant. 

Ondernemer van de maand: Marlies Roelofs - Koers Eigenaar van: Beautysalon Omni Cura

Gepubliceerd op 02-10-2017 09:40

Omni Cura betekent alles verzorgend. Een passende naam voor de schoonheidssalon die Marlies Roelofs bijna 2,5 jaar geleden oprichtte en waar ze steeds meer behandelingen op het gebied van ontspanning en verzorging aanbiedt.


Marlies Roelofs - Koers is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is Marlies en wat drijft haar?


Van leraar naar schoonheidsspecialiste
Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en Pedagogiek, en de lerarenopleiding Pabo, kwam Marlies voor de klas te staan op een basisschool. Naar eigen zeggen een prachtige baan, maar haar wens om een eigen schoonheidssalon te hebben, bleef altijd aanwezig. Vier jaar geleden leerde ze Remco Roelofs, eigenaar van het Deldense bedrijf Siemar Zonwering, kennen. “Hij vroeg mij: ‘Wat wil je nu echt?’ En daar was maar één eerlijk antwoord op”, geeft Marlies toe. “Vanaf dat moment besloot ik te gaan doen wat ik al van jongs af aan eigenlijk wilde. Ik startte in 2014 met de opleiding om vervolgens mijn eigen salon te beginnen.”


In 2016 trouwden Marlies en Remco en kwamen ze als samengesteld gezin - Remco heeft twee dochters, Marlies heeft één dochter en twee zonen - aan de Langestraat 129 te wonen. Onder de bovenwoning bevindt zich het kantoor en de showroom van Siemar, maar er was nog één ruimte over, deze vult Marlies in met haar beautysalon. “Het is niet ruim, maar ik kan er precies mijn behandelstoel en benodigdheden kwijt”, geeft ze tevreden aan, en maakt bekend dat hier binnenkort verandering in komt. Het stel heeft de bouwtekeningen voor een nieuwe woning aan de Kievitstraat gereed en daar is ook een ruimere salon voor Marlies in opgenomen.


Beautysalon Omni Cura
In relatief korte tijd heeft Marlies al vele klanten uit Delden en omgeving mogen ontvangen. Naast de verzorgingsbehandelingen biedt ze klassieke en Hot Stone massages aan. Ze weet zich met haar kennis, aanbod en persoonlijke benadering te onderscheiden. De eigenaresse licht toe: “Ik plan klanten altijd een half uur langer in, zodat ik echt de tijd voor ze kan nemen en de behandeling eventueel nog kan uitbreiden wanneer ze dat willen.” Daarbij zorgt ze dat de salon weer helemaal schoon en opgeruimd is voordat de volgende klant komt. “Mijn klanten komen hier in een rustige omgeving om zich echt te kunnen ontspannen en zich lekker te laten verwennen. Dat vind ik ook het mooie aan mijn werk.”


De onderneemster blijft zichzelf met cursussen en opleidingen uitdagen en wil het aanbod van haar salon verder ontwikkelen. Een voorbeeld is de toevoeging van tanden bleken. Met producten op natuurlijke basis worden tanden vijf tot zes tinten lichter en het tandbeen schoongemaakt. “Ik vind het erg interessant en zie het als een mooie toevoeging voor de salon”, vertelt Marlies. “Ook zou ik graag nog meer massages aanbieden”, gaat ze enthousiast verder, “en ik speel al een tijdje met het idee om anti-rimpel behandelingen te starten. Maar dat zijn toekomstplannen.”


DOV-lid
Marlies is lid geworden van de Deldense Ondernemers Vereniging omdat ze zich als Deldense onderneemster betrokken voelt bij Delden en de activiteiten die door de vereniging tot stand komen. Ze voegt toe: “Ik zie het als een kans om mijn naamsbekendheid te vergroten, maar vind het ook van belang om elkaar als lokale ondernemers te ondersteunen.”


www.omni-cura.nl

 

Hof van Twentse Uitdaging

Gepubliceerd op 15-09-2017 08:51

Ondernemer van de maand: Daniël Mirza - Eigenaar van: Grillroom en Pizzeria Femi’s

Gepubliceerd op 03-07-2017 09:10

 

Menig Deldenaar heeft Femi’s onder de sneltoets staan of heeft de app van de Deldense eetgelegenheid op z’n mobiel gedownload. Zeven dagen per week stromen aan de Molenstraat 8 in Delden zowel de bestellingen voor de bezorgdienst als de bestellingen van gasten in het restaurant binnen. Daniël Mirza nam 20 jaar geleden de horecagelegenheid over en heeft door hard werken het succes en de waardering bereikt die Grillroom en Pizzeria Femi’s vandaag de dag kent.
 

Daniël Mirza is lid van de Deldense Ondernemers Vereniging,
maar wie is Daniël en wat drijft hem in het ondernemerschap?

 

Nederland, zijn nieuwe thuis
De 44-jarige Daniël vluchtte toen hij 10 jaar was met zijn moeder, broers en zussen vanuit Syrië naar Nederland (Hengelo). Hier vond hij de vrijheid om op te groeien in een land dat voor hem als thuis voelt. “Wij zijn Syrisch-orthodoxe Arameeërs, maar onze cultuur is voor 95% door de Europeanen overgenomen, dus toen we hier kwamen was het eigenlijk alleen de taal waar we moeite mee hadden”, vertelt Daniël. “Ja en het vlees, in de Arabische en Islamitische wereld is geen varkensvlees, maar hier hebben we het in overvloed.”


Van architectopleiding tot pizzeria
Ondanks dat zijn opleiding tot architect een andere toekomst leek te bieden, kwam Daniël via zijn neven, die een pizzeria in Almelo hadden, al snel in zijn huidige werkveld terecht. Door de lange dagen in de pizzeria beëindigde hij zijn studie. Na enkele jaren kwam hij bij een pizzeria in Haaksbergen te werken, waar hij de kneepjes van het vak leerde. En in 1996 zette Daniël, inmiddels getrouwd en vader van een zoon, de volgende stap. Hij besloot voor zichzelf te beginnen en raakte in één oogopslag verliefd op het pand aan de Molenstraat in Delden. “Ik keek eerst of het ook bewoonbaar was voor mijn gezin. Het was prachtig, dus ik zei direct tegen de toenmalige eigenaar Femi: ik neem de zaak over.”


Het familiebedrijf Femi’s
Femi’s is niet alleen Daniëls bedrijf, het is ook zijn thuis en het thuis voor velen. “Ik ben hier opgegroeid, en hetzelfde geldt voor mijn zwagers, zusje en vrouw, zij hebben meegeholpen of werken hier nog en ook mijn zoons helpen al regelmatig mee.” Naast hen is Elles Kroeze, die als 15-jarige bij Femi’s begon, al zo’n 15 jaar een vast gezicht. “Ze is echt heel belangrijk voor de zaak”, benadrukt Daniël, “ook zij is hier opgegroeid en is een soort van familie geworden.” De medewerkers van de bediening en bezorging wisselen wel eens, maar de vaste medewerkers zijn al jaren bekende gezichten. “De klant is koning en wij dragen hem als koning. De bekende gezichten geven de klant een vertrouwd gevoel; ze weten wie er werken, wat ze hier voor het hele gezin kunnen krijgen en wat ze lekker vinden”, licht de eigenaar toe.


Passie voor het vak
Veel hobby’s naast zijn werk heeft Daniël niet, de vrije tijd die hij eerder graag besteedde aan sporten is in zijn bedrijf gaan zitten. Met name in de periode dat Femi’s ook een cafetariadeel had, bestond het leven van Daniël 12 uur per dag, 7 dagen in de week, uit werken. Enkele jaren geleden zette hij een punt achter de cafetaria om zich volledig te richten op de overige gerechten. Of dit de juiste keuze was, twijfelt Daniël nog wel eens over, maar het heeft hem in ieder geval iets meer rust gegeven. Met name het sociale aspect in zijn werk geeft hem veel voldoening: “Je maakt zo veel contacten hier, de klanten worden soort vrienden, dat vind ik prachtig.” Naast het babbeltje met de klant staat Daniël graag achter het fornuis. “Ik hou ervan om mooie gerechten te creëren, zoals het voor- en nagerecht, maar ook de pasta’s of een zalmfilet, daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt en een heerlijk smaakje aan geven”, geeft Daniël gepassioneerd aan.


Familieman
Naast ondernemer is Daniël een echte familieman en deelt hij zijn kostbare vrije uren graag met zijn vrouw Janet en kinderen Darius (21), Dennis (17) en Jasmine (12). Hij woont met zijn gezin boven de zaak en is er veel mee bezig, maar inmiddels kent hij ook het belang van vrij nemen. Af en toe even er tussenuit, “de accu weer opladen”, zoals Daniël het omschrijft, “dat is heel belangrijk en ik vind het ook heerlijk om soms even met mijn vrouw een weekendje weg te gaan.” Veel langer dan een weekend tot een weekje wordt het vaak niet, want Delden is echt zijn thuis. “Ik heb me vanaf dag één hier thuis gevoeld; ik heb allemaal aardige en behulpzame mensen om me heen. En ook voor mijn gezin is het goed, we heb hier alles en kunnen hier alles”, prijst Daniel de stad, “ja, ik heb Delden echt omarmd, het zit in mijn hart.”

 

Meld uw camera aan bij de politie

Gepubliceerd op 20-01-2017 09:28

Samenwerken met Duitse bedrijven in de grensgemeenten? Dat kan!

Gepubliceerd op 21-11-2016 10:47

  Gemeente en ondernemers in Hof van Twente werken samen aan de uitvoering van de Sociaal Economische Visie. Onderdeel
  hiervan is samenwerking met Duitsland op het gebied van werkgelegenheid en economie. Stadt Ochtrup en gemeente Hof van
  Twente willen graag wetenwelke kansen en knelpunten er zijn voor samenwerking tussen beide gemeenten, en tussen bedrijven
  en instellingen in de grensgemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van vakkrachten, marktontsluiting en kennis- en
  informatietransfer.


Wilt u meer samenwerken met bedrijven in de grensgemeenten?
Doe dan mee!

We willen graag van u weten of uw bedrijf behoefte heeft aan meer samenwerking met bedrijven over de Nederlands-Duitse grens. Wij willen u daar namelijk graag bij helpen en ondersteunen! Daarom hebben we 300 bedrijven in onze gemeente gevraagd een digitale enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête gebruiken wij om te kijken of verbindingen kunnen worden gelegd tussen bedrijven die meer grensoverschrijdende economische samenwerking willen en hoe de samenwerking het beste kan worden vormgegeven.


Deelnemen
Bedrijven die een brief hebben ontvangen over de enquête, vinden in die brief de inloggegevens om de digitale enquête in te vullen. Dat kan nog tot en met 30 november.
Geen brief ontvangen, maar wel interesse in samenwerking met Duitsland? Neemt u dan contact op met Berryl Michel, accountmanager Bedrijven gemeente Hof van Twente, e-mail b.michel@hofvantwente.nl, tel. 0547-858585.
Alvast dank voor uw medewerking!