Delsense Ondernemersvereniging Delden

EVENEMENTEN

Fietsvierdaagse Delden

Gepubliceerd op 05-10-2012 15:29

Vanuit het pittoreske Delden kunt u tijdens het Hemelvaartweekend vier dagen op de fiets genieten van de prachtige omgeving
met de vele historische monumenten zoals kastelen, watermolens en musea, die de streek rijk is. U gaat elke dag een andere richting uit over Twickel, het grootste landgoed van Nederland. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de veelzijdigheid, die de plaatsjes en kernen van Hof van Twente en het coulisselandschap u bieden en ontdekt u de bezienswaardigheden. Cultuur en natuur zijn er nauw verweven. Er zijn themaroutes van 30 of 45 km. Voor de kinderen is er elke dag een speciale route van 15 km met steeds een andere pauzeplek en verrassende speeltuin.

Naar de website >

Festiviteiten rondom Hemelvaartsdag

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:12

Jaarlijks is er op Hemelvaartsdag een braderie in het centrum van Delden. Meer dan honderd kraampjes en standjes vullen de straten. Op het Ressingplein en in de Kortestraat is een vlooienmarkt en een muziekpodium. Op de Markt bij de pomp is een creamarkt met handgemaakte dingen. Het hele weekend is er in de Cramersweide kermis met een grote feesttent.

Naar de website >

Historische markt

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:33

Historische markt Delden wordt met ingang van dit jaar De Twentse Brocante Fair. Meer dan 100 brocante- en antiekkramen worden in sfeervolle zetting muzikaal omlijst door een passend repertoire.

Naar de website >

Rolstoelvierdaagse

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:33

De laatste volle week van juli staat in Delden in het teken van de Twentse Rolstoelvierdaagse. Rolstoelers van alle leeftijden en uit alle windrichtingen komen naar Delden om 15, 30, 50 of zelfs 70 kilometer te rijden. De Wibo’s, een club vrijwilligers uit Delden, zorgt ervoor dat de deelnemers een zo aangenaam en gezellig mogelijke week hebben. 

Naar de website >

Schuttersfeesten

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:34

Het eerste weekend van september zijn de Deldense Schutters er week klaar voor. Drie dagen feest met onder meer muziekoptredens, kermis en natuurlijk de strijd om de titel Schutterskoning. Traditioneel is er op vrijdag het ondernemerstreffen: de Deldense ondernemers met hun medewerkers treffen elkaar op een informele wijze in de feesttent.

Naar de website >

Cultureel straatfestival

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:34

In september vindt in Delden het jaarlijkse Culturele straatfestival plaats. Het Cultureel Straatfestival Delden is een festival dat vernieuwend en inspirerend wil zijn met een breed aanbod van kunstvormen. Het festival omvat een kunstmarkt, een grote boekenmarkt, straattheater, muziek, dans, toneel en activiteiten voor kinderen. Dit alles speelt zich af in het centrum van Delden en rondom de Oude Blasiuskerk.

Naar de website >

Intocht Sinterklaas

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:34

Eind november komt Sinterklaas traditiegetrouw met zijn boot aan in Delden. De intochtcommissie van de DOV haalt alles uit de kast om er elk jaar weer een geweldige intocht van te maken. Na aankomst op het Twenthekanaal bij de Groene Brug en een rondrit door Delden is er altijd een fantastische Sinterklaasparty bij de Harlekijn-Smitties.

Kerstmarkt

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:35

In de historische kern van Delden vindt jaarlijks medio december een sfeervolle kerstmarkt plaats. Voor standhouders, winkeliers, hobbyisten maar ook voor verenigingen en instellingen is er de gelegenheid om zich tijdens deze kerstmarkt te profileren. De lokale horeca verzorgt een smaakvol preuvenement. Verder is er muziek, dans, een ijsbaantje, een levende kerststal en optredens! 

Naar de website >

Streekmarkt

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:37

Iedere eerste zaterdag van de maand vindt rond de Oude Blasiuskerk de Streekmarkt plaats. Er worden ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, verkocht. De producenten staan zelf achter de kramen zodat de consumenten hun vragen kunnen stellen over de producten en de herkomst daarvan. 

Naar de website >

Open bedrijvendag

Gepubliceerd op 28-09-2012 10:37

Eens in de vijf jaar zetten bedrijven op het industrieterrein hun deuren open voor geïnteresseerden. Veel ondernemers uit het centrum presenteren zich vanuit een stand bij een collega-ondernemer. Kijken, vergelijken, proeven, spelen… het kan allemaal tijdens de Open Bedrijvendag in Delden. 

Naar de website >