Op 15 April 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren voor het publiek: Museum No Hero in Delden, Overijssel. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van Restaurant ’t Lansink, beiden uit Hengelo, Overijssel.
Museumrestaurant No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het museum. Het serveert (club)sandwiches, tosti’s, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Binnen zijn 30 zitplaatsen voor de bezoekers en, in de zomermaanden, een extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.
Lars van Galen: “Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. Wij serveren heerlijke gerechten, van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin.”
Gemma Boon, directeur van Museum No Hero: “Wij hebben hart voor kunst én lekker eten. Een restaurant met een topkeuken stond vanaf het begin op onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het ‘No Hero’ gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100% No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen”.
Museum No Hero
Museum No Hero is gevestigd in de voormalige rentmeesterij van kasteel Twickel in Delden, Overijssel, omgeven door een prachtige tuin. Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis. Het museum, waarvan de initiatiefnemer de Enschedese ondernemer Geert Steinmeijer is, opent met drie tentoonstellingen, waaronder Ich Bin ein Berliner, schilderijen uit Berlijn 1977-2017.
Lars van Galen
Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft tijdens zijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants gewerkt, zoals restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht. Na het afronden van de Sterklas is hij bij Restaurant Château Neercanne in dienst getreden als chef de parti en heeft hier vijf jaar gewerkt op het niveau van souschef. In 2007 was het tijd om de stap te maken naar een functie als chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte. In deze functie heeft Lars de mogelijkheid gekregen het beleid in de keuken te bepalen en een eigen kookstijl te ontwikkelen. Op 1 maart 2012 nam hij met zijn compagnon Richard van den Hoeven Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink over. In 2014 verdiende hij de eretitel SVH Meesterkok. In 2016 opende hij de Frites Boutique in Hengelo en in 2017 Grand Café Ledeboer in Almelo.