Delsense Ondernemersvereniging Delden

NIEUWS

Uitnodiging Santorini

Gepubliceerd op 30-03-2018 15:50

Uitnodiging No Hero

Gepubliceerd op 30-03-2018 15:48

Nieuw Museum No Hero gaat samenwerken met SVH Meesterkok Lars van Galen

Gepubliceerd op 28-02-2018 11:19

Op 15 April 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren voor het publiek: Museum No Hero in Delden, Overijssel. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van Restaurant ’t Lansink, beiden uit Hengelo, Overijssel.

Museumrestaurant No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het museum. Het serveert (club)sandwiches, tosti’s, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Binnen zijn 30 zitplaatsen voor de bezoekers en, in de zomermaanden, een extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.

Lars van Galen: “Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. Wij serveren heerlijke gerechten, van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin.”

Gemma Boon, directeur van Museum No Hero: “Wij hebben hart voor kunst én lekker eten. Een restaurant met een topkeuken stond vanaf het begin op onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het ‘No Hero’ gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100% No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen”.

Museum No Hero
Museum No Hero is gevestigd in de voormalige rentmeesterij van kasteel Twickel in Delden, Overijssel, omgeven door een prachtige tuin. Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis. Het museum, waarvan de initiatiefnemer de Enschedese ondernemer Geert Steinmeijer is, opent met drie tentoonstellingen, waaronder Ich Bin ein Berliner, schilderijen uit Berlijn 1977-2017.

Lars van Galen
Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft tijdens zijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants gewerkt, zoals restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht. Na het afronden van de Sterklas is hij bij Restaurant Château Neercanne in dienst getreden als chef de parti en heeft hier vijf jaar gewerkt op het niveau van souschef. In 2007 was het tijd om de stap te maken naar een functie als chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte. In deze functie heeft Lars de mogelijkheid gekregen het beleid in de keuken te bepalen en een eigen kookstijl te ontwikkelen. Op 1 maart 2012 nam hij met zijn compagnon Richard van den Hoeven Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink over. In 2014 verdiende hij de eretitel SVH Meesterkok. In 2016 opende hij de Frites Boutique in Hengelo en in 2017 Grand Café Ledeboer in Almelo.

Uitnodiging D-licato

Gepubliceerd op 22-02-2018 09:42

DOV decemberactie: Kras en win

Gepubliceerd op 13-12-2017 15:59

 

Delden - De Deldense Ondernemers Vereniging heeft voor de komende maand een aantrekkelijke actie op touw gezet. Onder het bekende motto ‘wees loyaal koop lokaal’ moedigen de ondernemers Deldenaren aan om hun aankopen zo veel mogelijk binnen de stadsgrenzen te doen. Eddie de Eland is als boegbeeld van de decemberactie weer van stal gehaald, vanaf 26 november deelt het knuffeldier krasloten uit waarmee de klant kans maakt op mooie prijzen.

Kraslotenactie
Bij bestedingen van € 10,- of meer ontvangt de klant één kraslot met een unieke code. De klant kan de code invoeren op www.eddieeland.nl, waarna er direct zichtbaar wordt of er een prijs aan verbonden is. Met het winnende kraslot kan de prijs bij de betreffende winkel of horecagelegenheid worden verzilverd. Zo’n 40 DOV-leden in het centrum van Delden en enkele marktlieden van de vrijdagmiddagmarkt nemen deel aan de actie, zij zijn herkenbaar aan de poster in de etalage / kraam en staan vermeld op de website. Alle prijzen worden aangeboden door de deelnemende winkels, bedrijven en horecagelegenheden.

Lokaal besteden
“Met name in de komende periode, met de sint- en kerstinkopen, willen we de Deldenaren stimuleren om waar mogelijk hun aankopen bij lokale winkeliers en bedrijven te doen”, licht John Dijk, eigenaar van De Fietsgalerij, de aanleiding van de jaarlijkse actie toe. John is één van de DOV-afgevaardigden die de actie vormgeven. “We hebben te maken met uiteenlopende bedrijven, van een bakkerij tot een fietsenwinkel, maar we verwachten dat deze actie interessant is voor zowel de klanten als alle deelnemende ondernemers die klanten willen aantrekken.”

Grootse eindejaarstrekking
Zondag 26 november is de actie gestart. Voor de duur van de decemberactie geldt ‘op is op’, de actie loopt uiterlijk tot vrijdag 29 december. Op 30 december, de laatste zaterdag van 2017, wordt in Delden een grootse eindejaarstrekking gehouden. “Het is dus van belang dat de klanten alle krasloten bewaren en daarmee naar de laatste loterij komen”, benadrukt John. “Alle loten worden, voorzien van naam, die middag in een grote bak gedaan, waarna er meerdere hoofdprijzen worden getrokken.” De DOV gaat het jaar uit met grootse prijzen, Hoofdprijzen (alleen voor loting op 30 december):
- Een boxspring in de maat 140, 160 of 180 x 200 cm ter waarde van € 1.464,-. Deze is zelf samen te stellen met keuze uit meer dan 500 verschillende stoffen en 2 weken levertijd, van Boxpringslaapcomfort
- HP Laptop 15 inch.ter waarde van € 400,00.
- Vriendenarrangement: 4-gangendiner Menu-de-chef voor 4 personen inclusief wijnen, tafelwater en koffie met wat lekkers + overnachting in Hotel de Zwaan voor 2 vrienden van buiten Twente, van Hotel de Zwaan.
- een compleet verzorgd 4-gangendiner voor 2 ter waarde van € 150,00, van Hotel Restaurant Het Witte Paard
- 1 paar Ecco schoenen van Leferink Schoenen
- Meyer jeansbroek ter waarde van € 109,- van Henk van Loon Mannenmode. 

DOV Nieuwsbrief

Gepubliceerd op 13-12-2017 15:52

 

Beste mensen,


Het jaar 2017 laat zien dat wij als DOV op de goede weg zijn.

 

Industrieterrein:
Het bestuur van de DOV krijgt uitbreiding van Dennis Koop en Matthijs Ottenschot als vertegenwoordiging vanuit het Industrieterrein. Wij hopen tijdens de ALV 2018, om beiden heren te mogen installeren als bestuurslid. De eerste positieve uitwerking brengen ze al met zich mee, 23 nieuwe leden op het industrieterrein die zich per januari 2018 aansluiten bij DOV. Een pracht resultaat waarvoor dank en respect!

 

Centrum:
Net als op het industrieterrein hebben wij in en rond het centrum ook nieuwe leden mogen verwelkomen. Er zijn afgelopen jaar meedere zaken geopend en/of verhuisd om vanuit een nieuw pand daaruit nog beter te kunnen ondernemen. Trots mogen wij zijn dat er in verhouding tot de ons omringende steden en dorpen er eigenlijk geen leegstand is in Delden. Het diverse aanbod van zelfstandige ondernemers i.c.m. enkele landelijk bekende ketens maakt het voor een ieder waard om naar Delden te komen. Maar de keerzijde is er ook. Bijvoorbeeld de geheel onverwachte sluiting van BT computers. Bert Teunissen is niet alleen een ondernemer van het eerste uur maar was met zijn moderne winkel een mooi karakter in de straat.

 

Binnen het bestuur hebben we dit jaar Marc Geerlings als Penningmeester welkom mogen heten. Marc is gelijk voortvarend te werk gegaan en vormt een waardevolle aanvulling om iedereen scherp te houden.

 

Wist u dat door en/of met ondersteuning van de DOV:

 • De Hofpas op weg is een groot succes te worden.
 • Het Cameratoezicht industrieterrein, in een ver gevorderd stadium is.
 • De DOV in 2018 meer dan 125 leden zal omvatten.
 • De werkgroep Delden Historisch Modern hard werk aan verbetering van centrum.
 • De Kerst actie Eddie de Eland volop draait.
 • U zich aan kunt melden op onze eigen Facebook pagina.
 • Dat alle leden samen het succes maken van ons mooie ondernemende Delden.
 • Iedereen die lid is gerust een niet DOV lid, zich mag laten aanmelden bij ons.

Reserveer alvast in uw agenda:

 • 26 januari 2018 mogen wij als eersten in Delden een bezoek brengen aan het nieuwe museum No Hero van de heer Steinmeijer. Hou deze datum vrij want vol = vol.
 • 13 maart 2018 zal er bijeenkomst zijn op het industrieterrein voor de ondernemers van het industrieterrein ivm specifiek de aldaar spelende onderwerpen.
 • 10 april 2018 is de jaarlijkse DOV Algemene Ledenvergadering.
 • 2 november 2018 gaan wij allemaal een goed feest vieren. Op deze datum bestaat de DOV 25 jaar. Iets waar we trots op mogen zijn.
 • Graag wens ik jullie allen een mooie kerst met familie, vrienden en klanten/gasten. Een veilige jaarwisseling en veel succes, persoonlijk en zakelijk, voor het komende jaar 2018. We zien elkaar graag 26 januari bij museum NoMore. Maar nu eerst genieten van de gezellige maand December.

 

Namens het Bestuur,

Martijn ten Broeke
Uw Voorzitter

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie Gemeente Hof van Twente

Gepubliceerd op 13-12-2017 15:45

Uitnodiging Hofconnect

Gepubliceerd op 03-11-2017 10:31

Spaarsysteem Hofpas officieel van start

Gepubliceerd op 04-10-2017 11:12

Delden - Martijn ten Broeke, eigenaar van restaurant De Zwaan in Delden, had maandag de eer om de allereerste Hofpaspunten uit te reiken. De voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging installeerde direct het spaarsysteem dat sinds deze week van kracht is en kan nu Hofpashouders punten toeschrijven en verzilverde punten in ontvangst nemen. Ten Broeke juicht het Hofbrede initiatief toe en hoopt dat zijn collega-ondernemers het voorbeeld volgen om zo het doel van de Hofpas na te streven.
 

 

Het afgelopen maandag geïntroduceerde spaarsysteem moet lokale bestedingen stimuleren. Zowel de consumenten als deelnemende ondernemers én verengingen in heel Hof van Twente kunnen van de voordelen profiteren. Met de Hofpas spaart de consument punten die omgezet worden in een geldbedrag. Bij aankopen bij een deelnemende ondernemer wordt de pas of app gescand en levert iedere bestede euro de Hofpashouder 1 punt op, 1 punt is vervolgens € 0,01 waard.


Na maanden van voorbereiden kwamen de leden van de werkgroep Hofpas, bestaande uit afgevaardigde ondernemers uit elke kern en een medewerker van de gemeente, maandagmiddag in De Zwaan bijeen om de Hofpas officieel te lanceren. Kartrekker Ernst Pieper geeft aan: “We zijn erg verheugd dat voldoende ondernemers zich hebben aangemeld om van start te gaan, maar we hopen natuurlijk dat nog meer ondernemers zich zullen melden.” Daarnaast roept de werkgroep ook verenigingen op om zich zo spoedig mogelijk aan te melden, om direct van de voordelen te profiteren. Pashouders kiezen namelijk één vereniging die 25% van het saldo van hun pas ontvangen. 


Alle bij de Hofpas aangesloten bedrijven zijn te herkennen aan de raamsticker. Bij hen kunnen consumenten de Hofpas aanvragen, en punten sparen of verzilveren. De passen worden gratis verstrekt dankzij de sponsoring van de Rabobank en Drukkerij Unaniem / Hofweekblad. Meer informatie over het spaarpuntensysteem lees verderop in deze krant. 

Hof van Twentse Uitdaging

Gepubliceerd op 15-09-2017 08:51

Meld uw camera aan bij de politie

Gepubliceerd op 20-01-2017 09:28

Samenwerken met Duitse bedrijven in de grensgemeenten? Dat kan!

Gepubliceerd op 21-11-2016 10:47

  Gemeente en ondernemers in Hof van Twente werken samen aan de uitvoering van de Sociaal Economische Visie. Onderdeel
  hiervan is samenwerking met Duitsland op het gebied van werkgelegenheid en economie. Stadt Ochtrup en gemeente Hof van
  Twente willen graag wetenwelke kansen en knelpunten er zijn voor samenwerking tussen beide gemeenten, en tussen bedrijven
  en instellingen in de grensgemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van vakkrachten, marktontsluiting en kennis- en
  informatietransfer.


Wilt u meer samenwerken met bedrijven in de grensgemeenten?
Doe dan mee!

We willen graag van u weten of uw bedrijf behoefte heeft aan meer samenwerking met bedrijven over de Nederlands-Duitse grens. Wij willen u daar namelijk graag bij helpen en ondersteunen! Daarom hebben we 300 bedrijven in onze gemeente gevraagd een digitale enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête gebruiken wij om te kijken of verbindingen kunnen worden gelegd tussen bedrijven die meer grensoverschrijdende economische samenwerking willen en hoe de samenwerking het beste kan worden vormgegeven.


Deelnemen
Bedrijven die een brief hebben ontvangen over de enquête, vinden in die brief de inloggegevens om de digitale enquête in te vullen. Dat kan nog tot en met 30 november.
Geen brief ontvangen, maar wel interesse in samenwerking met Duitsland? Neemt u dan contact op met Berryl Michel, accountmanager Bedrijven gemeente Hof van Twente, e-mail b.michel@hofvantwente.nl, tel. 0547-858585.
Alvast dank voor uw medewerking!